Sony Teknik Servis Olayım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Arkadaşlar hepte kötü haber çıkacak değil bu teknik servis muhabbetinde.

1 Yıl önce mecburiyetten kız arkadaşıma  ( başka yerde o fiyata bulamadığımdan) 

xperia-miro-black-front-androi.png%20%28620×440%29

teknosada dan 499 tl ye Xperia Miro cep telefonu almıştım ( sora hep lanet ettik bize sadece whatsapp ı olan telefon lazımdı maksatta ) 

neyse telefon 1 yıl boyunca sürekli kasma ve yavaşlık yaşattı , takılamalar fabrika ayarlarına alsam bile geçmiyordu , aslında android i 

bildiğimden ve ucuz androidleri de bildiğimden pek umursamadım telefonsuz kalmamak içinde teknik servise vermedik. Telefonu almamdan 1 yıl 

civarında bir süre geçtikten sonra kız arkadaşıma iphone 4s alıp onun xperia miro sunu teknosa teknik servise verdim. 10-12 gün sonra teknosadan 

cihazımın teknik servis onarım işleminin bittiğini içeren bir mesaj aldım ve cihazı almaya gittiğimde ne göreyim , sony telefonu sıfırıyla değiştirmeyi

bırak , üst model olan XPERİA L modeline değişim vermiş direk , kutu içinde sıfır cihaz kulakliği , şarj aleti vs hepsi kutulu şekilde geldi.

Çok şaşırdım fakat bunu yapanın teknosa değil , sony euroasia garantisi ve teknik servisinin olduğunu belirtmek isterim.

xperia-l-black.png%20%281240×840%29

Kısaca geçen yıl 499 TL ye aldıgım cihaz 899 TL lik cihaz ile değişim yapıldı ve çok mutluyum. Kız arkadaşımda telefon olduğu için ve bende de s3 oldugu için yeni telefonu anneme verdim o da dokunmatik dünyasına giriş yapmış oldu. 

Sanırım bir sonraki cihazım Xperia olacak. 

Bu arada cihazı test ettim takibi , gerçekten iyi bir performansı var , ele alınca güzel bir his veriyor takılma yavaşlama vs olmadı daha 3 gündür kullanıyoruz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Tamire verilen ürün tamir edilemiyorsa sıfırını vermek zorundalar.Eğer verilmesi gereken ürün artık satışta yoksa o ürünün fatura tutarına en yakın olan ürün ücretsiz olarak verilir.Türkiye'deki güzel şeylerden birisi bu olay.Ha garantiyi veren firma Teleservice (HTC ve Nokia'nın garantisini veriyor.) ise kafayı yersiniz.Donanımhaber'de okumuştum bir konuda, adamın ekranı kırıldı diye gönderdiği telefona tornavida ile tecavüz etmişler resmen.Telefonun arka kısmı çelik olduğundan hep ezilmiş vs.Zaten ekşi sözlükte Teleservice aratırsanız milletin neler çektiğini görürsünüz.

Birde kullanıcı hatası deyip içinden çıkmaları var.O da olmadı sıvı teması derler.Bahane bol.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek

aynen sony euroasia on numara 5 yıldız ya , laptopdan biliyorum adamlara kontrol edin dediğim herseyi pat diye değişiyordular. hani farklı bi servis olsa biz kontrol ettik sorun yok derlerdi. . 

zaten sony özellikle bastıra bastıra diyor cihazdan memnun kalmak istiyorsanız sony euroasia garantili alın diye

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

Tamire verilen ürün tamir edilemiyorsa sıfırını vermek zorundalar.Eğer verilmesi gereken ürün artık satışta yoksa o ürünün fatura tutarına en yakın olan ürün ücretsiz olarak verilir.Türkiye'deki güzel şeylerden birisi bu olay.Ha garantiyi veren firma Teleservice (HTC ve Nokia'nın garantisini veriyor.) ise kafayı yersiniz.Donanımhaber'de okumuştum bir konuda, adamın ekranı kırıldı diye gönderdiği telefona tornavida ile tecavüz etmişler resmen.Telefonun arka kısmı çelik olduğundan hep ezilmiş vs.Zaten ekşi sözlükte Teleservice aratırsanız milletin neler çektiğini görürsünüz.

Birde kullanıcı hatası deyip içinden çıkmaları var.O da olmadı sıvı teması derler.Bahane bol.

hocam nokia nın teknik servisinden bizde turkcell olarak çok şikayet alıyoruz. Tamam cihazlar sağlam ama bazen tamir olmadan gelemeyebiliyor.

Samsung ise neredeyse asla değişim yapmıyor , genelde yazılım güncellemesi yapıp geri yolluyor ( telpa )

HTC yi malesef bilmiyorum. 

Sony de müdürümüzün Xperia Z sinin ( ilk z ) kamera kasa ve ekran değişti cihazı sıfır olarak sattı bin liraya.

Beni biliyorsunuz üst modelini aldım. 

LG ise ise gene pek satmadıgımız için yorum yapamıycam.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    Mustafa bunu yazdı

hocam nokia nın teknik servisinden bizde turkcell olarak çok şikayet alıyoruz. Tamam cihazlar sağlam ama bazen tamir olmadan gelemeyebiliyor.

Samsung ise neredeyse asla değişim yapmıyor , genelde yazılım güncellemesi yapıp geri yolluyor ( telpa )

Sony de müdürümüzün Xperia Z sinin ( ilk z ) kamera kasa ve ekran değişti cihazı sıfır olarak sattı bin liraya.

hocam ben htc ile uzun soluklu ilişki yaşadım resmen :D 

maallesef TELESERVİCE ile anlaşmalılar büyük çoğunlukla , cihazım 6 kez garantiye gitti ve hepsinde sağlam değişimler oldu , 2kez anakart 3kez batarya ,1kez ön panel ekranla... uzun bkleyiş ve uğraşlarla para iadesi aldım (tüketici heyeti ile)

gelelim LG ye adamlar müşteri memnuniyeti içn afedersin bi domalmadığı kalıyo.sıranı alıyosun , bi servis elemanı karsısına oturuyorsun senin önünde cihazı açıp tamir edip veriyor.Telefonumun ekranı kırılmıştı dış cam ve dokunmatik sağlamdı ama iç film gidikti ve kasanın heryerinde çizik eğrilik dahi vardı. ama adam gitti içerden ön panel getirdi(550tl fiyatı) ve direk değişip 10dakka içinde veri.

samsung konusunda da bi tane memnun olan duymadım , 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    piradomim bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    Mustafa bunu yazdı

hocam ben htc ile uzun soluklu ilişki yaşadım resmen :D 

maallesef TELESERVİCE ile anlaşmalılar büyük çoğunlukla , cihazım 6 kez garantiye gitti ve hepsinde sağlam değişimler oldu , 2kez anakart 3kez batarya ,1kez ön panel ekranla... uzun bkleyiş ve uğraşlarla para iadesi aldım (tüketici heyeti ile)

gelelim LG ye adamlar müşteri memnuniyeti içn afedersin bi domalmadığı kalıyo.sıranı alıyosun , bi servis elemanı karsısına oturuyorsun senin önünde cihazı açıp tamir edip veriyor.Telefonumun ekranı kırılmıştı dış cam ve dokunmatik sağlamdı ama iç film gidikti ve kasanın heryerinde çizik eğrilik dahi vardı. ama adam gitti içerden ön panel getirdi(550tl fiyatı) ve direk değişip 10dakka içinde veri.

samsung konusunda da bi tane memnun olan duymadım , 

he apple ı unutmuşuz , iphone 5s de ne kadar bilmiyorum ama iphone 5 de 950 tl ye cihazı sıfırını değiştirip veriyorlar ne olursa olsun. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

he apple ı unutmuşuz , iphone 5s de ne kadar bilmiyorum ama iphone 5 de 950 tl ye cihazı sıfırını değiştirip veriyorlar ne olursa olsun. 

ona da bi bok bulim dur :)

APPLE TR de şuan USA çıkışlı cihazlara uluslar arası garantisi devam etsede garanti hizmeti vermiyormuş, sebebi de buradaki cihazlara göre farklı tip anten(sanırım antendi) kullanmasından ötürü bakanlık izin vermiyormuş

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Ufak bir taktik : Garantiye göndereceğiniz cihazın yakın çekimde makro fotoğraflarını çekin.Serviste başına bir şey gelirse önceden vardı deyip kurtulmasınlar.

mkyb tarafından 28/Haz/14 04:06 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 861 Toplam Mesaj: 8