Sorgu Teknikleri
-
pskolojik sorgu teknikleri ile ilgili kitap ariorm onerileriniz var mi ?
yani kisilik cozumlemesi gibi. 1 insani cozebilmeyi gelistirecek kitaplar yani.
ModS: Konuları doğru yerlere açalım -
iyi öneriler çıkarsa bende yararlanmak isterim :)
-
bi de ucuza hangi sitelerden alabiliriz onlarda soylenirse iyi olur
-
sürekli gözlem
-
hocam tamer topsakalın psikolojik sorgu teknikleri kitabını almıştım o özellikle polisler için hazırlanmış faydasını görebilirsin yine ama joe navarronun beden dili kitabını tavsiye edebilirim.
-
kitap değil ama fbi'in konuşturma teknikleri hakkında belgesel vardı google aratınca bulursun ismini hatırlamıyorum. belki yararı olur
kişilik çözümlemesi hakkında ise pek kitaba ihtiyaç olmuyo gözlem yeteneğin vardır. ama vücut dili hakkında araştırma yapabilirsin. en yapmacık insanı bile o farkında olmadan ele verir
-
-
böyle bir sorgu tekniği yok , yani sen bir soru soracaksında adam açılacak filan .. o tamamen göreceli,senin ve benim bilgi seviyem yaşadığımız yerler alt kültürümüz edindiğimiz tecrübeler sorulara veya gözlemlere farklı geri dönüşler vermemizi sağlayan unsurlardır, yani gerek okulda gerek çalıştığım yerlerde iletişim eğitimleri aldım ve böyle birşey olduğuna dair duyumum olmadı,zaten sorgu teknikleri işkence temellidir bu geçmişte böyleydi günümüzde de böyle, adam seni zarflamak yerine taşşağınla tehdit eder bülbül gibi ötersin,şahsen ben öterdim.
Lemuria tarafından 16/Eki/13 19:34 tarihinde düzenlenmiştir -
saqeslanger bunu yazdı
hocam tamer topsakalın psikolojik sorgu teknikleri kitabını almıştım o özellikle polisler için hazırlanmış faydasını görebilirsin yine ama joe navarronun beden dili kitabını tavsiye edebilirim.
aynı kitapdan bendede var polisler için hazırlanmış ancak okumanızda fayda var. günlük hayata entegre edilebilecek şeyler çıkartmıştım ben.