folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Soru Sorma Ve Cevaplama Sistemi

Soru Sorma Ve Cevaplama Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LostDream
    LostDream's avatar
    Erkek

Öncelikle istediğim ve yaptığım şöyle bişey. 

Ziyaretçi sayfaya girdiğinde text boxa sorusunu yazsın gönder desin veritabanına yazsın ve sayfada gözükmeden önce benden panelde onay beklesin.

Panelde ise şunlar olsun 'cevap' için text box, 'onay' ( 1 ise sayfada göstersin 0 ise silsin ) için text box, hangi soruyu cevaplıycaksam o sorunun 'id' sini yazabiliceğim bir text box ve bunların hepsi için bir submit button.
    submit button'un actionuna get ile çekilmek üzere islem.php ye yolladım ve islem php de case ile işlem yaptırmak üzere ;

case "soruekle";

$id=trim($_POST["soruid"]);

$cevapla=trim($_POST["cevapla"]);

$soruekle=trim($_POST["soruekle"]);

$sql1=mysql_query('update sorular set cevap='.$cevapla.' and onay='.$soruekle.' where id='.$id.' ');

header("location:panel.php");

break;

bu kodu yazdım fakat hiçbişey dönmüyo.. Hatayı nerde yapıyorum acaba yardımcı olabilicek varsa şimdiden teşekkürler. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

Php bilmem ama galiba string birleştirmede problemin var.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

Hocam sql1 satırını aşağıdaki ile değiştirip denermisin,

$sql1=mysql_query("update sorular set cevap='$cevapla',onay='$soruekle' where id='$id'");

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

$sql1=mysql_query("update sorular set cevap='$cevapla' and onay='$soruekle' where id='$id' ");

böyle düzelir herhalde 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

LostDream bunu yazdı:
    -----------------------------

Ziyaretçi sayfaya girdiğinde text boxa sorusunu yazsın gönder desin veritabanına yazsın ve sayfada gözükmeden önce benden panelde onay beklesin.

Panelde ise şunlar olsun 'cevap' için text box, 'onay' ( 1 ise sayfada göstersin 0 ise silsin ) için text box, hangi soruyu cevaplıycaksam o sorunun 'id' sini yazabiliceğim bir text box ve bunların hepsi için bir submit button.
    submit button'un actionuna get ile çekilmek üzere islem.php ye yolladım ve islem php de case ile işlem yaptırmak üzere ;

case "soruekle";

$sql1=mysql_query('update sorular set cevap='.$cevapla.' and onay='.$soruekle.' where id='.$id.' ');

break;

bu kodu yazdım fakat hiçbişey dönmüyo.. Hatayı nerde yapıyorum acaba yardımcı olabilicek varsa şimdiden teşekkürler. 

bu tür durumlar da veritabanına gönderdiğim sql i echolatıp direk veritabanına gidip query kısmında yapıştırırım sorguda bir hatamı var, noktalama da bir yanlış mı ypatım diye. sorguya değişkenker girdikçe okuması benim için daha da zorlaşıyor. sorguyu echolatınca değişkenlerden arınmış bi veri geldiği için veritabanına direk sorguyu göndererek deneme yapabilirsin.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LostDream
    LostDream's avatar
    Erkek

sql i echo ile yazdırdım. 1 dönüyo fakat nedense olmuyo işte.. 

@asiminnesli 

$sql1=mysql_query("update sorular set cevap='$cevapla',onay='$soruekle' where id='$id'"); bunu denedim hocam ama yine olmuyo. sql sorgusu 1 döndürüyo ama yazdırmıyo..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

LostDream bunu yazdı:

case "soruekle";

break;

Hocam yazarken gözümden kaçmış sen verileri GET ile yollayıp islem.php de POST ile işlemişsin. echo ile yazdırdığında 1 sonucunu aldığından sql sorgusu çalışıyor gibi duruyor.

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LostDream
    LostDream's avatar
    Erkek

O farketmiyo diye biliyorum form elemanlarını yollama post ile olabilir ama diğer taraftan case içine alabilmek için get kullandım. Ama dediğini birazdan deniyorum.. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

LostDream bunu yazdı:

O farketmiyo diye biliyorum form elemanlarını yollama post ile olabilir ama diğer taraftan case içine alabilmek için get kullandım. Ama dediğini birazdan deniyorum.. 

Hocam $_POST ları $_REQUEST ile çekip denersen belki düzelebilir. Çünkü echo değerinden anladığıma göre sql sorgunda bir hata gözükmüyor

Toplam Hit: 1075 Toplam Mesaj: 9