Soru Ssh Kodları ?
-
ssh kodlarıyla vbulletin sql yedeğini atmam lazım nasıl atabilirim sorunsuz bilen bi mürid varsa yardımcı olursa sevinirim =)
-
Linux makineyemi baglandın ona göre yazıcam.Şimdi ftp'den indirmek en mantıklısı "mv dosyaadi taşınıcakyer" şeklinde yaparak dosyanı ftp klasörüne taşı ve indir.Bir öneride web sitelerinin tutuldugu dize taşıyıp web üzerinden indirmek
-
EVT LİNUX SERVER a kurdum daha detaylı bi şekilde açıklayabilirmisin dostum ?
-
şimdi yedek dosyanın adı yedek.tgz olsun bunu /var/www dosyası altına taşıcaz
"mv yedek.tgz /var/www/" yazman yeterli tırnaksız ama.Tabii sen nereye taşımak istiyorsan sonra webden baglanıp dosyayı indirebilirsin.
-
Kardeş makinada root san,mysql den backup komutu ilede backup alabilirsin yada vbulletin içinde databasebackup var ordan nereye kaydediyorsa get ilede alabilirsin.biraz açık yaz tam açıkliyim
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------şimdi yedek dosyanın adı yedek.tgz olsun bunu /var/www dosyası altına taşıcaz
"mv yedek.tgz /var/www/" yazman yeterli tırnaksız ama.Tabii sen nereye taşımak istiyorsan sonra webden baglanıp dosyayı indirebilirsin.
-----------------------------
abi sanırım sql dosyasını siteye yüklemekten bahsediyo.
-
haaaaaa ben indirmeye kasıyor sandım :s
kafa bidünya dogaldır.
o zaman ftp'den dosyayı atıcak yada ne bilim phpmyadmin olur yada vbulletinin varsa onun yedek programıyla olur bilemiyorum valla. -
Hoca bende backup almak diye okudum;
SSH ile yaparsın ama amelelik olur,önce sql i atman lazım servere.Onun yerine mysql ile sorunsuz ve en kısa yoldan yedeğini atabilirsin.Eğer sql boyutu kabul edilenin üstündeyse kodları sorgu sorgu çalıştırmalısın,yada 3-4 e böl. -
Eger amelelik olmazsa bende bir bash var mesela onu çalıştırıp serverdaki her sitenin veritabanınıda ayrı ayrı alabilirsin ama yüklemesi uzun o zamanda onun içinde bash yazmam lazım :) Sen bir tam ne istedigini söylede
-
Direk kendi makinana kurulu mysql ile at işte :|
Yedeği veritabanına kurmak için;
mysql -u kullanıcı -p -h SERVER db_adı < db_yedek.sql
Veritabanını yedeklemek için;
mysqldump -u kullanıcı -p -h SERVER db_adı > db_yedek.sql (db_adı yerine --all-databases yazarak hepsini yedekletebilirsin)