[Soru] Wireless Modem De Coklu Baglantida Download Hizini Esitleme???
-
Arkadaslar kisaca durumu özet geciyorum.
3 arkadas ögrenci evinde kaliyoruz. 1 adet wireless modemimiz var. Herkesin kendi bilgisayari var ve hepimiz wireless üzerinden internete giriyoruz. Benim sorunum arkadaslardan ikiside genellikle skype üzerinden canli görüsmede ve download halinde. Simdi bagzen download öyle bir hale geliyordu bir bilgisayar bütün download hizini cekiyor dolayisiyla diger iki bilgisayarin internet hizi düsüyor.
sorum su modem üzerinden download hizini 3 esit parcaya bölmek yada her bilgisayarin download hizini o anki internet hizina göre 3 parca halinde esit olarak limitlemek mümkün mü? her bilgisayara kendi download limitini modem üzerinden vermek mümkün mü? yada önerileriniz neler?
Rica: Öneri dediysek al laptobu kafalarinda kir, sende download et hizi düssün, bilgisayarlarina su dök, hackle, seklinde geyik degil. bilgi ve soruya yönelik (soruna degil) cözüm yollari olsun lütfen.
tesekkür ettim simdiden.
-
evet bu sorunun cevabını bende bekliyorum
-
benim kullandıgım modemde böyle bi ozellik var. Airties marka. Modeme girdigimde soldan kablosuz bölümünü seçiyorum. Karşıma çıkan pencerede frekans, güç, mod ve hız gibi ayarlar var. Burdan hız bölümünü modemin belirledigi çercevede limitleyebiliyrsun. 1-2-5.5-11 diye gidiyor.
Diyelim 8mbit kullanıyorsnuz. ordaki limiti 2 yaparsan. herkes 2mbit rahat şekilde kullanır. 8mbit internette test sonucu 7mbit oldugundan 1 mbitte artar ^^
Ben bunu kullanıyorum faydasınıda gordum. 1 ev arkadasım ve 1 komsu kullanıyoruz. Normalde ust komsu asılıyordu downloada. 5.5e cektim kablosuzu fulleseler bile downloadı interneti yormuyor o kadar.
-
QoS menüsünden Bant Genişliği kısmına gir
downstream den Cos6 ya koyacağın kbps limitini gir örn: 1024
kaydet
QoS ı etkin yap
yine aynı menüden trafik sınırlandırmadan
kaynak arayüzü kullandığın adsl kaynak ismini seç
hedef ip/maske ye ( kısıtlayacağın ipyi gir örn: 192.168.2.7 / diğer boşluğa 255.255.255.0
cos6 yı seç
kaydet bu kadar
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
-----------------------------
QoS menüsünden Bant Genişliği kısmına gir
downstream den Cos6 ya koyacağın kbps limitini gir örn: 1024
kaydet
QoS ı etkin yap
yine aynı menüden trafik sınırlandırmadan
kaynak arayüzü kullandığın adsl kaynak ismini seç
hedef ip/maske ye ( kısıtlayacağın ipyi gir örn: 192.168.2.7 / diğer boşluğa 255.255.255.0
cos6 yı seç
kaydet bu kadar
-----------------------------ben de deniycem bunu
-
cisco için bilen var mı bu olayı ?