Sorun Ve Kurtulma Psikolojisi
-
Hayatınızda istemediğinz bir şey oldu sorun çıktı.
Bu durumda yapılması gereken ilk hareket o sorunu kabul etmek olmalı.
O sorun orda ve düzeltmeden gitmeyecek.
Asla şikayet etmemeli çünkü onu düzeltecek güce sahip olan şey o değildir.
Kabul edip çözüm aramalı...
...
Buraya kadar her şey normal.
Ama ruhani bir çöküş yaşadım 2-3 aydır. Bazı şeyler bu sebebten bozuldu.
Şimdi bunu kabul edip düzeltme aşamasında devamlı pes etme sıkıntısı var. Çok yakın bir arkadaşım var oda arkadaşım, onunla takılıyoruz
durup durup onunla pes ediyoruz (:
Bahsettiğim şey okul ile ilgili. Zeki bir insan olduğuma inanıyorum kolay anlar çabuk unutmam bir şey istedim mi yapabiliyorum ama okul işinde 2 senedir kaybediyorum.
Bu da yine bir yerden başlayıp düzeltilebilecek bir sorundur elbet.
...
Bu düzeltme evresini düşünelim,
Okulda belli bir çevreniz var ve içlerinde en tembeli siz olmuşsunuz, birde iddialıydınız artık ezici gözler üzerinizde tembelsin sen başarısız beceriksiz felan.
Aaa niye bu kadar düşük aldın ki sorularından,
Onu bunu yaptın mı?
Bunda abi nasıl düşük alınır ya tepkilerinden,
KENDİMİ NASIL KORUYABİLİRİM ?
O AN NE DÜŞÜNÜP İYİ HİSSETMELİYİM ?
Yaptığım şey insanlardan kaçmak oluyor konuşmak istemiyorum buda derin bir yanlızlığa sebeb oluyor.
Sıfırdan başlayacağım her şeye ve en ileriye ulaşmaya çalışacağım bu durumda insanların bu bakışlarından ve görüşlerinden ne düşünerek kurtulabilirim.
Ve devamlı pes etme durumlarını nasıl en aza indirebilirim. ?
-
Kişisel gelişim kitapları oku hocam. Söylediklerini uygulama, zaten uygulamıycaksın ama okuduğun müddetçe çok güzel gaz veriyor.
Destek olur tırmanmana =) Milletin ne düşündüğünü siktir et önemseme, dalgana bak..
-
Yazdığın yazıyı bir kaç bölüm olarak düşünürsek, ilk bölüm aslında çözümün başlangıcı olmuş bile. Sorununla barış..
Sonra da sorununu, adeta sen bilmiyormuşsun gibi sana soranlarla gülümseyerek şöyle bir dialog içine gir;
"Evet o notları ben aldım. Akşama da kutlamasın yapmak istiyorum mangal yakıp rakı içicez beraber. Sen de gelmek ister misin?"
Yahu saçmalama olm falan diyenlere de "yahu gerçekten bak. insan herşeyi yaşamalı ve kabullenebilmeli. bak ben bunu bile kutluyorum. nasıl olsa bu başarısızlık hikayesi ömür boyu devam etmicek. bazen kötü olayların da tadına bakmak ve hatta tadına bakmaktan ziyade oturup yemek gerekir" diyerek ufak bir ders verebilirsin. İnan bana bu tavırlarında sonra sana yaklaşımları değişecektir.
Ancak sorunun kendinle ilgili boyutu, tamamen kendini nasıl yönlendirebileceğinle, kendini nasıl ikna edebileceğinle ilgili. Zira, çok açıklayıcı yazmamışsın ama, anladığım kadarıyla ciddi bir konsantrasyon sorunun var.
Kolay gelsin.
-
fatX bunu yazdı
Kişisel gelişim kitapları oku hocam. Söylediklerini uygulama, zaten uygulamıycaksın ama okuduğun müddetçe çok güzel gaz veriyor.
Destek olur tırmanmana =) Milletin ne düşündüğünü siktir et önemseme, dalgana bak..
kişisel gelişim kitapları gerçekten harika bir etki yarattığı gerçek geçen yılda kız arkadaşım yüzünden kendimi derse verememiş bir baktım bir çok şey ellerimden gitmişti. Sonra bir kaç kişisel gelişim uzmanı ve kitaplarıyla tanıştım. VE inanırmısın harfi harfine dediklerini uyguladım.
İyi düşün hayatına iyi her şeyi çek.
Bu sayede bu yaz yaz okuluna kalmama rağmen
yaz okulunda hızlı ve ağır dersler
günde 5 saat garsonluk
ramazan ve oruç
izmirin aşırı sıcağı
bir baktım 1.5 ay içinde bunların hepsinini üstesinden gelmiş sınıfı geçmiş cebimede biraz para koyabilmiştim. Seneye de bomba gibi başlamıştım.
sonra oldu gene bişeyler. hastalık patlak verdi %80 ölüm ihtimali olan bir hastalık tbt de konularıda var. tabi bünyem olayı %100 drametize etmişti buna inanmıştım. daha geçen gün bunun yanlış teşhis olduğu ortaya çıktı (: tabi bitmedi diş hastalıkları ne nefes darlığım hala benle birlikte. yani çok pis duvara toslamıştım. o kişisel gelişim kitabından çıkardığım notları okudum ve artık komik geliyordu yazdıklarım. iyi şeyler düşün iyi şeyler gelecek ha gerçekten mi ahah diye gülümsedim sanki onlara inanıp uygulayıp başaran ben değilmişim gibi... tabii bu içinde bulunduğum derin çöküntünün etkisi büyük. bir yandan sağlık bir yandanda da okulu kurtarma içinde uğraşıyorum.
Az önce şunu düşündüm eğer bunları atar ve ilerde bir şirkete cw mi verirken yanına sağlık raporlarımıda ekleyeceğim belki gerçekten tembel olmadığımı anlarlar. Her şeyi bir anda en iyi götürme çabasında bir insanım ama hepsi birden battı yeah (:
zeybekustasi tarafından 13/Ara/12 15:48 tarihinde düzenlenmiştir -
İnsan demek sorun demek onlardan uzaklas ve programlama kas ılerledıkce güclü oldugunu farkedeceksın ve kımse senın moralını bozamycak canın sıkıldıgında da otur bı 35 lık iç sonra yoluna devam et senden ıyısı yok.
-
Evet o notları ben aldım. Akşama da kutlamasın yapmak istiyorum mangal yakıp rakı içicez beraber. Sen de gelmek ister misin?
bu çok iyi (:
-
buraya bir goz at, bi insan neler basariyor..
"for those why think arnold is a terrible politician ask yourself, can YOU be a famous body builder, THEN a famous actor, THEN a famous governor...in ONE lifetime....AND be a immigrant?