Sosyal Küfür

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrC
    TrC's avatar
    Erkek

Merhaba müridler

Benim sığır bir akrabam Facebook'ta birinin Galatasaray hakkında yaptığı paylaşımın altına "ya mehmet bi siktir git" yazmış göndermiş. Paylaşımı yapan kişinin adı Mehmet. 

Bu Mehmet bizim ki ve bizim ki gibileri hakaretten dava etmiş ve herif anlaşılan kazanmış.

Bugün bizim gereksizi arabulucu arayıp 50.000₺'ye okey misin bu işi burada kapatalım mı demiş. 

Bu işler, süreçler nasıl yürüyor bilen eden var mı?

Büyüdükçe mi fakirleşiyorsun, fakirleştikçe mi büyüyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam hakaret olayında arabulucu değil de uzlaştırmacı bakar. uzlaştırmacının adını soyadını sorsun, bakanlığın sitesinden teyit etsin, bu şekilde dolandırıcılık da yapılıyor.

https://alternatifcozumler.adalet.gov.tr/Home/UzlastirmaciListele#

öncelikle bu uzlaştırmacı, senin arkadaşa uzlaşma teklif formu imzalatması gerekli, sonrasında anlaşma sağlanırsa bir rapor düzenleyecek ve yine arkadaşa imzalatacak, sonrasında ödemeyi yapsın.

herhangi bir evrak imzalamadan, rapor düzenlenmeden parayı göndermesin. gerekirse ileri tarihli ödeme ile anlaşsın. 15 kasım 2024 tarihinde ödeyeceğim gibi bi ibare düşülsün rapora.

herşey tamamlandıktan sonra dosyanın kapandığına dair bi takipsizlik kararı gelir arkadaşa.

şu hususa da dikkat etsin. uzlaşma raporu düzenlenip imzalandıktan sonra eğer ödemeyi yapmazsa karşı taraf bu evrakı senet gibi icraya koyup anlaşılan tutarı faiziyle birlikte alabilir.

LynXMaSTeR tarafından 10/Eki/24 17:15 tarihinde düzenlenmiştir

goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrC
    TrC's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

hocam hakaret olayında arabulucu değil de uzlaştırmacı bakar. uzlaştırmacının adını soyadını sorsun, bakanlığın sitesinden teyit etsin, bu şekilde dolandırıcılık da yapılıyor.

öncelikle bu uzlaştırmacı, senin arkadaşa uzlaşma teklif formu imzalatması gerekli, sonrasında anlaşma sağlanırsa bir rapor düzenleyecek ve yine arkadaşa imzalatacak, sonrasında ödemeyi yapsın.

herhangi bir evrak imzalamadan, rapor düzenlenmeden parayı göndermesin. gerekirse ileri tarihli ödeme ile anlaşsın. 15 kasım 2024 tarihinde ödeyeceğim gibi bi ibare düşülsün rapora.

herşey tamamlandıktan sonra dosyanın kapandığına dair bi takipsizlik kararı gelir arkadaşa.

şu hususa da dikkat etsin. uzlaşma raporu düzenlenip imzalandıktan sonra eğer ödemeyi yapmazsa karşı taraf bu evrakı senet gibi icraya koyup anlaşılan tutarı faiziyle birlikte alabilir.

Bu bilgiler benim için yeterli. Teşekkürler

Büyüdükçe mi fakirleşiyorsun, fakirleştikçe mi büyüyorsun?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

çok net bilmiyorum yine bi avukata bin tl verip danışın ama benim bildiğim ceza alsa bile 5 yıl altı ve daha önce cezası davası yoksa hüküm geri bırakılıyor. ya da 1 yıl altı mıydı birşeydi. bi sorun iyice. cezası yatarı yoksa gidip boşuna 50bin vermeyin. hatta 5-10bin falan teklif ederseniz.

50 bin ne mk mehmet bi siktir git derler adama :D

ha nolur mahkemeye çıkılır en kötü, ben başka mehmete dedim der yorum yazanlardan başka bir mehmet olur futbolcu mehemt olur vb diye savunma yapar. hakim insaflıysa yemiş gibi yapıp ceza vermeyebilir. çünkü saçma bi hakaret.

Prometheus tarafından 10/Eki/24 20:13 tarihinde düzenlenmiştir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo
    LynXMaSTeR bunu yazdı

Bu listede yok ise dolandiriciliktan biz dava acabiliyor muyuz ?

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    rakkoc bunu yazdı

Bu listede yok ise dolandiriciliktan biz dava acabiliyor muyuz ?

açamazsın, suç oluşmamış. belki teşebbüsü gibi bi suç vardır bilmiyorum ama varsa da cezası çok yoktur. suç gerçekleşmediği için dolandırıcılık davasına dönüşmez. 100 lira gönder öyle aç dicem bu defa da 100 lirayı sana geri gönderdiklerinde mağduriyetin giderildiği için ceza almaz.

3 kişiden fazla kişinin şebeke olarak dolandırıcılık yaptığını ispatlarsan organizeye girer. o zaman ceza alırlar. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehlikeyif
    ehlikeyif's avatar
    Erkek
    TrC bunu yazdı

Merhaba müridler

Benim sığır bir akrabam Facebook'ta birinin Galatasaray hakkında yaptığı paylaşımın altına "ya mehmet bi siktir git" yazmış göndermiş. Paylaşımı yapan kişinin adı Mehmet. 

Bu Mehmet bizim ki ve bizim ki gibileri hakaretten dava etmiş ve herif anlaşılan kazanmış.

Bugün bizim gereksizi arabulucu arayıp 50.000₺'ye okey misin bu işi burada kapatalım mı demiş. 

bu işler genelde avukatsız olmaz, bi arkadaşımın başına geldi karşı taraf 30 bin tl istedi. arkadaşım da avukat tuttu 18 bin tl avukata verdi sıyrıldı işin içinden.

pazarlık yapıp düşürebildiğin kadar düşürün.

Ben Sana Mecburum Bilemezsin...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

1.Beyler başıma gelen olay 2 şikayet var hakkımda bunlardan biri "abla sende malmışsın" yazdım uzlaşmak istediler 10k para talep ettiler kabul etmedim, uzlaşamadık şimdi vekalet ücreti 17K ödeyeceğim. 

2. olay ise anonakiler diye bir hesap instagramdan buna da "ya kanka yaa bi siktirgit yaa" yazdım diye çocuk şikayetçi olmuş benden 20K istedi onla da uzlaşmadım. Uzlaşmayın beyler imza filanda atmayın kabul etmeyin. 

Eğer uğraşmak istiyorsanız onlardan daha yırtık bir avukat bulmanız lazım, adamların bunu ticarete döktüğüne ( haksız kazanç) savcıyı yada hakimi ikna ederseniz işler o zaman değişir. 

karakutu tarafından 11/Eki/24 08:53 tarihinde düzenlenmiştir

Mevzu derin | Papikolas Planet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek
    ehlikeyif bunu yazdı
    TrC bunu yazdı

Merhaba müridler

bu işler genelde avukatsız olmaz, bi arkadaşımın başına geldi karşı taraf 30 bin tl istedi. arkadaşım da avukat tuttu 18 bin tl avukata verdi sıyrıldı işin içinden.

pazarlık yapıp düşürebildiğin kadar düşürün.

Avukatsız oluyor bro, kişi gidip şikayette bulunuyor sonra arabulucu devreye giriyor diyorki  senden bu kadar talep ediyor eğer kabul edersen olay mahkemeye gitmeden olan senin 50k'na oluyor, kabul etme  en iyi ihtimalle vekalet ücreti ödersin. 

Not: illa küfür etmeniz gerekiyorsa soru yoluyla küfür edin yani şöyle mesela : "Sen bir hayatkadını çocuğu musun? "senin anan baban belli mi?" "senin için eşcinsel diyorlar doğru mu?"  v.s.

karakutu tarafından 11/Eki/24 09:12 tarihinde düzenlenmiştir

Mevzu derin | Papikolas Planet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

ben o Mehmet'e demedim baska Mehmet'e dedim desin.  

kimsede dememis. dava olmadan önce arabulucu ariyor. davayi kaybettikten sonra ancak ust mahkemeye itiraz edersin.  ne kadar ödeneceginide hakim söylüyor.

hikayede bir yanlislik var

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    futurist bunu yazdı

ben o Mehmet'e demedim baska Mehmet'e dedim desin.  

kimsede dememis. dava olmadan önce arabulucu ariyor. davayi kaybettikten sonra ancak ust mahkemeye itiraz edersin.  ne kadar ödeneceginide hakim söylüyor.

hikayede bir yanlislik var

hocam hakaret davası hapisle yargılanıyor. sen tazminat davası gibi düşündün sanırım. tamam para cezasına da çevrilebiliyor ama hakimin kararı oluyor o. aşağıdaki gibi hesaplar yazılar var. günceli avukata sorup öğrenmek lâzım. tabi duruma göre hakim beraat de verebilir, hafif bi para cezasına da çevirebilir.

-----------

Vatandaşa hakaret, TCK 125. maddede düzenlenmiştir. Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.

Sosyal medyada hakaret, sosyal medya platformlarında (Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Telegram vb.) kullanıcıların birbirlerine veya başkalarına karşı onurunu, şeref ve haysiyetini zedeleyici sözler, eylemler veya ifadelerle saldırıya uğratılması durumudur. TCK 125. madde uyarınca cezalandırılır.

Adli Para Cezasına Çevrilir Mi?

Hakaret suçunun basit veya nitelikli hallerinde, suçun adli para cezasına çevrilmesi mevcut şartlara göre gündeme gelebilir. Tayin edilecek adli para cezası ise kişinin ekonomik durumuna göre gün karşılığı olmak üzere 20-TL ile 100-TL arasındadır.

Hakaret Suçunun Cezası Kaç TL’dir?

Hakaret suçunda tayin edilecek para cezası miktarı, sanık tarafa verilecek adli para cezasının kaç gün ve ekonomik durumuna göre de kaç TL ile belirlenmesi ile hesaplanabilmektedir. Hakaret suçunda adli para cezası 5 günden az ve 730 günden fazla olamaz. Örneğin; hakaret suçunu işleyen sanık tarafa; 200 gün adli para cezası ve bir gün karşılığı 50-TL belirlenirse, 200 gün X 50-TL olmak üzere toplamda 10.000-TL olarak belirlenir.

Toplam Hit: 1207 Toplam Mesaj: 11
küfür sosyal sığırlık parayla mı?