Sosyal Mühendislik Haritası
-
saldırıcamız sitenin sunucu yönetim yazılımına dikkat ediyoruz. yapmamız gerekenler saldırıcamız site basit bir forum ise admin ile irtibata geçmeden direk kendinizi o sunucunun colocal eden datacenter heldesk sistemini ögrenmemiz yapmamız gerekenler bu sizi kesin sonuca götürücektir kesinlikle mail ile vs ile ugraşmadan bütün bilgileri aldınız diye varsayıyorum site sahibini yada vps sahibini arıyoruz. merhaba iyi günler ben x datacenterdan arıyorum sizin ***.***.***.** ipli makinenizde bir sorun var sürekli saldırı alıyor sunucuya bakım yapmam gerekicek böyle hizmet veren datacenterlar vadır şahsen biliyorum neyse telefonda helpesdekten xxx kıl kişiyim diye tanırtsınız kendinizi kurban yani salo malo size linux i root windows ise uzakmasaüstü şifresini vericektir bu yöntem ile birçok sitenin kanına girdimden yöntem son derece sağlıklı çalışıyor tamamen Zeki olursanız yöntemi eksiksiz uygular iseniz sonuç herzaman garantidir.
-
Sen tamamen Zekisin anladıkta karşındakide tamamen mal olmalı:D
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------Sen tamamen Zekisin anladıkta karşındakide tamamen mal olmalı:D
-----------------------------Değişik bir bakış açısı olmuş,katılmamak elde değil.
-
Nitrous a katılmamak mümkün değil:D
-
Site sahibi neyse de VPS si olan adam o numarayı yicek olsa o işe dewam edermiymişki? :D
Nitrous a katılıyorum ben de:) -
benim bi arkadaş böyle bi işte çalışıyor bana bile kendinden aldığım resellerın şifresini vermiyor kaybettiğimde, yazılı olarak geçiyor. sen neden bahsediyorsun ?
-
Biz buna Sosyal mühendislik harikası demiyoruz Sosyal Rezalet diyoruz.
Sosyal mühendislikle bir kaç yalan söylemeyi karıstırmamız gerekir.Diğer elemanın deidği gibi karşındaki kişinin mal olması gerekir bunu yemesi için.E arada böyle mallarda denek gelir fakat işi sağlama almakta fayda var daha geniş çapta araştırma yapıp ona göre strateji kurmak en mantıklısıdır. -
adi ustunde sosyal muhendislik, adam yaptim diyor ki bunu yiyebilecek bircok host firmasi var.
x hostun sahibiyim sifremi unuttum dedigin halde hicbirsey sormadan sifre veren host firmalarin oldugu bir ulkede echol un yazdiklarini yiyebilecek (hepsi demiyorum) hostlarda mutlaka vardir.
adam tek basina kurmus host firmasini artik gelen isteklerden o kadar bikmis ki kim ararsa al kardesim isim basimdan askin diyerek veriyor sifreyi veriyor bilgiyi.
-
sifremi unuttum epostam hacklendi diyerek eposta adresini degistirterek site hackleyen cok gordum,
echol un yazdigi da yeni bir yontem, karsindakinin zeki olmasi pek ise yaramiyor bir anlik dalginlik bi anlik boslukta sen duzgun ifade edebilirsen kendini her turlu bilgiyi alabilirsin.
bu tur cok olaya sahit oldugum icin bunu yiyecek sozum ona host firmalari da vardir piyasada