Sosyal Paylaşım Siteleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

     

     

    Biliyorsunuz sosyal paylaşım siteleri günümüzde epey etkili.

     Sizce bu siteler (mesela face) bir ülkede insanları hükümete karşı örgütleyip ülkede kaos yaratabilir mi ?

    Veya hükümete karşı örgütleyip ülkede kaos yaratalım diye rejim değişikliğini yaratabilir mi ?

    Mısır'daki olaylarda face de grup kuranlar amerika da eğitim görmüşler çeşitli ünivlerde panellere katılmışlar.Bu sitelerdeki gruplara ne kadar dikkat ediyorsunuz ?Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ?


    diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    sanırım bu konuda pek bişi düşünen yok :)))


    diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2008
    Erkek

    Bu gibi durumlarda etkili olan aslen face değil, sosyal paylaşım siteleri normalden daha fazla insana ulaşabilmeye olanak sağlıyor. Yoksa o ülkelerde çıkan ayaklanmalarda sosyal paylaşım sitelerinin payı pek yok. Ama tabi ki provakasyona daha açık bir ortam. Bir video ile dünya kadar kişinin fikrini değiştirebilirsiniz, grubunuza üye yapabilirsiniz, ayaklanmaya çağırabilirsiniz. Bu durumda etkili olan yine siteler değil o videoyu yapan,koyan kişidir.


    chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    örneğin türkiyede yanılmıyorsam eskişehir,   kartopu oynamak için bir grup 500 kişiyi bir araya getirmişti. orgütlenmişti insanlar, face gibi sosyal paylaşım siteleri insanların belki düşüncelerini değiştiremez ama aynı düşüncedeki insanların toplanmasını örgütlenmesi konusunda bir araç olarak kullanılabilir. bence. dikkat etmek lazım.

    face bana tanıdıklarımın hayatında olup bitenleri görmekten başka hiç bir etki yapamaz. ama bilinçli kullanmayan, kullanılan çok insan var.


    ///______________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2010
    Erkek

    baron_27'nin örneğine ilaveten 29 Ocak'ta Türkiye'de 50 ilde, ayrıca yurtdışında birkaç merkezde, face aracılığıyla yapılan bir organizasyon vardı :

    http://getir.net/445

    Aynı grubun 26 Şubat'ta farklı bir plânı var. İlk organizasyonun sorunsuz ve kalabalık geçmesi, ikincisine ortam hazırladı. Bu sefer daha kalabalık olması bekleniyor.

    ...

    Benim görüşüm, Mısır gibi olmasa da , Türkiye'de de ses getiren organizasyonlar yapılabilir. Fakat farklı sebeplerden dolayı bunu yapmak oldukça güç. Bana göre;

    1. Birçok Face üyesinin karşı cinsin profilini incelemek için orada olması,

    2. Katılmak isteyenlerin, bu tür organizasyonları gerçekleştirenlerin oyuncağı olma korkusu ve eleştirildikleri kişi tarafından fişlenecekleri korkusu.

    3. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" düşüncesiyle etliye sütlüye karışmama muhabbeti. Kimsenin başına dert almak istememesi. Kazandığı 3-5 kuruşu kaybetmeme düşüncesi (yine 2.maddenin 2.ihtimaline çıkıyor.)

    sebeplerden dolayı bizde bu tür şeyleri gerçekleştirmek, zor. Ayrıca 100.000 kişinin katılacağım deyip, 90.000 kadarının klavye delikanlısı olması da cabası. Yani ortada birşey varsa insanların özen göstermemesi...vs

    Ayrıca Mısır'ın Facebook'tan öte insanların sesini duyurmak için bir gerekçesi vardı. 30 yıllık iktidar sonuçta, insanlar ortamı ateşleyecek birşey istiyorlardı harekete geçmek için, Face olmasa da başka türlü yine olurdu.

    Çağ bilgi çağı, önceden topla tüfekle kazanılan toprakların artık bu tür şeylerle kazanılma oranı azalıyor. İnsanlar hep birden birşeyin açığını bularak, yani aklını kullanarak bir yerleri elde ediyorlar. Örneğin Lozan Barış Antlaşması gereği Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin savaş gemilerinin Karadeniz'de en fazla 15 gün kalınabileceğini öngören maddeye ABD savaş gemileri Gürcistan'a yardım maksadıyla Karadeniz'e 14 günde bir girip çıkmıştı. Aynı şekilde toprak bütünlüğü deriz; ama şu saat itibariyle yabancılara satılan toprak miktarı 74 MİLYON metrekare, bir futbol sahasının 10.800m2 olduğunu düşünürsek, 6.850 futbol sahası büyüklüğündeki alana giremiyoruz.

    Konu başka yerlere kayıyor biliyorum; ama demek istediğim, Atalarımızın canıyla kazandığı toprakları sahip çıkmaya, bizim şu an Mısır örneğiyle hareket edecek cesaretimiz yok.. Adamlar hükümeti deviremese, isyan bastırılsa, basının ilgisi azalınca, hükümet kendisini eleştirenlerin defterin dürecekti, bir nevi soykırıma uğratacaktı. Adamlar ölümü göze aldılar ve yaptılar...

    Biz Facebook'tan kız düşürmeye devam...

Toplam Hit: 1232 Toplam Mesaj: 5