Soundcloud Telif Meselesi Nedir ?
-
bu sitede şarkıların kiminde indirme açık kiminde değil. şarkıları herhalde dj ler falan koyuyormuş genelde. buradakı muzıklerı fon müziği olarak kullanmayı düşünüyorum ( güzel alternatiflere de açığım polifonik mikrop şarkıların olduğu siteler olmadığı sürece ) telif sorunu yaşamayacağım şarkıların hangileri olduğunu nasıl anlarız meselesi nedir bu sitenin bilen var mıdır ?
-
hocam bir plak şirketinden çıkmadığı sürece senden hak iddaa edemiyolar diye biliyorum he ama şöyle bişeyde var gün geçmesin ki yeni yeni djler çıkmasın yeni yeni producerlar piyasaya girmesin. hal böyle olunca yeni remixler,mixler,parçalar çıksın. bu da reklam gerektirir. bu sebeple eğer alıntı olarak sahibinin sosyal ağlarını hatta varsa itunes veya beatport gibi yerlerden paralı indirme linklerini koysanda bazen hiç bişey demiyolar. sonuçta adamında bir nevi reklamı oluyo. youtube'da ki büyük kanallar bunu çok yapıyo hatta bir süre sonra siz şarkınızı yollayın biz yayınlayalım moduna giriyolar. telif içinde official bi hesaptan download koyulduysa ses çıkarcaklarını sanmıyorum ama diğeri için dediğimi yapabilirsin sanırım sıkıntı çıkmaz