Şöyle Bir Sql Sorgusu
-
1 tablom var. Kolonları bu şekilde ID(bigint) | Seg1(varchar) | Seg2(varchar) | Source(varchar) | Target(varchar) 1 | Merhaba Dunya | Hello World | TR | EN 2 | How are you | Nasılsın? | EN | TR 3 | Good Luck | İyi şanslar | EN | TR 4 | Günaydın | Good Morning | TR | EN biçiminde kayıtlar mevcut. Benim isteğim bu tabloyu Target ve Source kolonlarına göre sıralamak şöyle ki. TR > EN 'e göre sıralamak istediğimde 1 | Merhaba Dunya | Hello World | TR | EN 2 | Nasılsın? | How are you | TR | EN 3 | İyi şanslar | Good Luck | TR | EN 4 | Günaydın | Good Morning | TR | EN bu şekilde sıralanmasını istiyorum. Peki ne yapmaya çalışıyorum? Basit anlamda bir otomatik çeviri yapan birşeyle uğraşıyorum.
-
Yardımcı Olamk istedim Ama Tam anlayamadım ne Yapmak İstiyorsun :S... TR>EN burayı hiç anlamadım..
-
Shuqufe bunu yazdı:
-----------------------------Yardımcı Olamk istedim Ama Tam anlayamadım ne Yapmak İstiyorsun :S... TR>EN burayı hiç anlamadım..
-----------------------------
bi kere AQ demek istiyorum hala nadide Opera kullanıcılarına Karizmatik Metin Editörü gözükmediği için enter boşluklar filan fişmaden bi bok gözükmüyor sinir oldum 40 saat düzgün gözüksün diye uğraştım birde. Her neyse. Hocam şöyle ki tablodaki Source Target kolonları EN veya TR değeri alabiliyor. Çeviri yaparken çift taraflı kullanılabilsin diyede Seg1 ve Seg2 kolonlarını Source ve Target'ine göre hepsini bir tarafta toplamak istiyorum. -
valla bende otomatik ceviri dedigin icin boyle anladim:
turkce bir sozcuk gorecegi zaman ingilizcesini yazacak veya tam tersi dogru mudur?
php mi kullaniyorsun?
edit: peki bu tabloyu id | sourceTR | sourceEN | olarak degistirsen daha kullanisli ve basit olmaz mi?
büdüt: $data = mysql_query("SELECT * FROM tablonun_ismi ORDER BY TR DESC");
php kullaniyorsan bu isini gorur die dusunuyorum
-
hackingo bunu yazdı:
-----------------------------valla bende otomatik ceviri dedigin icin boyle anladim:
turkce bir sozcuk gorecegi zaman ingilizcesini yazacak veya tam tersi dogru mudur?
php mi kullaniyorsun?
edit: peki bu tabloyu id | sourceTR | sourceEN | olarak degistirsen daha kullanisli ve basit olmaz mi?
büdüt: $data = mysql_query("SELECT * FROM tablonun_ismi ORDER BY TR DESC");
php kullaniyorsan bu isini gorur die dusunuyorum
-----------------------------
Sözlükden biraz daha büyük düşünebilirz, cümle çiftleri olacak ve sadece EN-TR olmayacak. Asp.net c# ile yazıyorum -
hocam bi inner join yapmayı denesene tam anlamadım konuyu ama muhtemelen çözülür