Sözde Gazino Olacaktı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    KARADENİZ’DEN çıkmak için Boğaz’dan geçmek zorunda olan Varyag, Türkiye ile Çin arasında politik kriz yaratmıştı. İki devlet arasındaki uzun görüşmeler sonucu Çinli- ler, Türkiye’ye 1 milyon turist gönderecekleri ve geminin “Gazino” olarak kullanılacağı garantisini verince geminin geçişine izin verildi. Varyag, 1 Kasım 2001’de Boğaz’dan geçti. O dönem ABD Başkanı olan Bill Clinton bile geminin geçişine izin verilmesi için Türkiye’ye öneride bulunmuştu.

Ancak Çinliler sözlerinde durmadılar. Gemi ne gazino oldu, ne de Türkiye’ye Çinli turist geldi. Varyag baştan sona modernize edildi, motor takıldı ve Çin donanmasının en heybetli uçak gemisi haline getirildi. İsmi değişip “Shilang” oldu. Shilang, Tayvan’ı işgal eden ünlü bir Çinli general.

1985 yılında SSCB dağılınca Varyag, Ukrayna’ya verildi. 1998 yılında Ukrayna hükümeti tarafından açık artırmayla Hong Kong merkezli Chong Lot isimli seyahat şirketine 20 milyon dolara satıldı. Chong Lot şirketinin de Çin ordusunun kurmuş olduğu kağıt üzerinde bir şirket olduğu ortaya çıktı.

ÇİN DONANMASININ EN GÖZDE GEMİSİ OLDU

Varyag, savaş gemisi olduğu için Türkiye, Boğaz’dan geçişine izin vermiyordu. Çinliler ise “motoru yok” diye ısrar ediyordu. Sonunda Varyag 27 tekne ve 11 romörk yardımıyla Boğaz’dan geçti. Şimdi Çin donanmasının en gözde gemisi...

Geminin özellikleri

Uzunluk: 300 m

Yükseklik: 73 m

Ağırlık: 33 bin ton (boş)

67 bin ton (yüklü)

Sürati: 55 kilometre

Menzili: 7100 kilometre

Mürettebat: 1960 kişi

Uçak kapasitesi: 21

Helikopter kapasitesi: 20

Silahları: 28 top ve

iki Roket fırlatıcısı

hurriyet.com.tr...

l enfer c est les autres Sartre ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Adamlar gemiyi geçirdikten 1 ay sonra savaş gemisi yaptılar bunun haricinde kimsenin başından beri bu geminin gazino gemisi olucagına inandıgını sanmıyorum....Gemiyi bogazdan geçerken gördüm hiç öyle gazinoluk birşey degildi

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

içimize uçak gemisimi kaçmış oldu şimdi :|

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Ne oldu çin ordusunu bumu kurtaracak? çin donanmasının en gözde uçak gemisiymiş, aktif bir savaş gemisi olsaydı möntrö anlaşması gereği geçmesine izin vermeyebilirdik diye biliyorum.

motorları bile yoktu boğazdan geçeceği zaman.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:
    -----------------------------

Ne oldu çin ordusunu bumu kurtaracak? çin donanmasının en gözde uçak gemisiymiş, aktif bir savaş gemisi olsaydı möntrö anlaşması gereği geçmesine izin vermeyebilirdik diye biliyorum.

uçak gemisi yapmak öle koaly değil.Burdaki uçak gemisi teknolojisini çinliler kopyalicakalr veya geli$tircekler.Yapcakları o. Ztn çok güçlü orduları vardı.$imdi buna uçak gemiside ekeldiler :| 

Bilgisayar Yazılım & Donanım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    ZaYGo bunu yazdı:
    erkan07 bunu yazdı:

uçak gemisi yapmak öle koaly değil.Burdaki uçak gemisi teknolojisini çinliler kopyalicakalr veya geli$tircekler.Yapcakları o. Ztn çok güçlü orduları vardı.$imdi buna uçak gemiside ekeldiler :| 

yani bu gemiyemi güvenecek çinliler anlamında söyledim   :)onlarda daha neleri var dercesine ,mesela nükleer denizaltı lar vs.

bize bulaşmasınlarda,   ALLAH muhafaza 1.5 milyar insanları  var:)

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

bazı şeyler insanla olmuyo ! nitekim tarihimizde örnekleri fazlasıyla mevcut. ayrıca o uçak gemisi dediğiniz şeyden TÜRKİYEDE hala yok! savunma sanayiimizde eksik olan en  önmeli parçalardan biridir konumumuzu  düşünürsek bize ilaç olur!

çinde ucuza mal edicez die yakında parçalar gemiyi tanesini 1 milyondan satar amk :) ayrıca 1 milyoncu dükkanların %90 ında çin  mlaı vardır ondan 1 milyoncubilmeyen varısa !

Living Death
Toplam Hit: 2821 Toplam Mesaj: 8