folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sözleşmeli Memurun Askerliği Hakkında Merak Ettiklerim

Sözleşmeli Memurun Askerliği Hakkında Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

Merhaba hocalarım. Hep aklımı kurcalıyor arıyorum doğru düzgün bir bilgiye ulaşamıyorum. Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum. 2 kez kpss ye girdim. üniversiteyi bitirdikten sonra da 1 kez askerliğimi mazeretsiz tecil ettirdim. Ağustosta askerim. Temmuzda tekrar kpss ye gireceğim. Temmuza kadar da bir açıktan atama muhabbeti var. kazayla felan atanırsam diye geç olmadan sormak istiyorum. Temmuzdan önceki atamada sözleşmeli atanırsam, veya kpss ye girdiğimde sözleşmeli atanacak kadar puan alsam, askere gittiğimde görevim beni bekler mi? askerdeyken tercih yapıp gene sözleşmeli olarak atansam aynı şekilde askerde olduğum mazeretini kullanarak askerden dönünce göreve başlayabilir miyim? Bilgisi olan abim bildirirse çok makbule geçer.

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

yok mu bir bilen ? 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

askerlik demek: senin iraden dışında muvazzaf olarak silah altına alınman demektir. eğer bu görev esnasında ataman olursa zaten normal atamada diyor ki: şuu tarihe kadar şurada görevine başla dosyanı getir teslim et.

sen askerde olduğun için bunları yapamayacaksın. ve göreve başlayamayacaksın. ve hakkın düşecek. ama askerden geldikten sonra idare mahkemesine dava açınca 'askerlik nedeniyle başlayamadım ' deyince mahkeme seni göreve iade ediyor danıştayın da bu yönde kararları var. eğer yanlış hatırlamıyorsam.

bende askere gidicem nisanda bunun için araştırmıştım. atama olduğu takdirde sonradan hakkını arama yolu var. danıştay haklı sebep olarak görüp göreve iade ediyormuş.

memurlar.net den de araştırabilirsin.

///______________
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

sözleşmeliler içinde bu geçerli mi hocam. yüksek lisansa başlayımmı yoksa her ihtimale karşı :)

Toplam Hit: 799 Toplam Mesaj: 4