Speech To Text Javascript
-
Hocalarım Mikrofon ile konuştuğumda Kelimeleri String olarak alabileceğim bir yapı var mıdır ? Google API lere baktım kodları da yaptım ama çalıştıramadım yemedi.. Acaba CHROME kaynaklı mı dedim mozillada calıstırdım gene olmadı. Farklı bir API Falan var mı yada kodlarımda hata mı var ? Console da herhangi bir hata yok. Kodlarım şu şekilde..
<html> <head> <body> <textarea id="textarea" rows=10 cols=80></textarea> <button id="button" onclick="toggleStartStop()"></button> <script type="text/javascript"> var recognizing; var recognition = new webkitSpeechRecognition(); recognition.continuous = true; reset(); recognition.onend = reset(); recognition.onresult = function (event) { alert("Basladi"); for (var i = event.resultIndex; i < event.results.length; ++i) { if (event.results[i].isFinal) { alert("Ses"); textarea.value += event.results[i][0].transcript; } } } function reset() { recognizing = false; button.innerHTML = "Konuşmak için tıkla"; } function toggleStartStop() { if (recognizing) { recognition.stop(); reset(); } else { recognition.start(); recognizing = true; button.innerHTML = "Durdurmak için Tıkla"; } } </script> </body> </head> </html> -
recognition.onresult = function (event) { debugger; alert("Basladi"); for (var i = event.resultIndex; i < event.results.length; ++i) { if (event.results[i].isFinal) { alert("Ses"); textarea.value += event.results[i][0].transcript; } } }debugger yaparak geliştirici araçlarında denetleme yaparak ilerleyebilirsin. Yalnız o methoda girmiyor haberin olsun.
-
Aynen abi Alert koydum bilerek test etmek için girmiyor sorunun ne olduğu hakkında fikrim yok . bi sorun yok gibi gözüküyor ama .
-
Konuyla alakalı değil ama speech to Text için Türkçe sağlam api varmı c# platformu için ?
-
@furkiak ,
@LightSaber anlatmış biraz
http://www.tahribat.com/forum/microsoft-speech-recognition-engine-ve-kendi-grame-210138
MhmdAlmz tarafından 17/Ağu/16 14:41 tarihinde düzenlenmiştir -
<html> <body> <textarea id="textarea" rows=10 cols=80></textarea> <button id="button" onclick="toggleStartStop()">Konuşmak için Tıkla</button> <script type="text/javascript"> var recognizing = false; var recognition = new webkitSpeechRecognition(); recognition.continuous = true; recognition.onend = reset(); recognition.onresult = function (event) { for (var i = event.resultIndex; i < event.results.length; ++i) { if (event.results[i].isFinal) { textarea.value += event.results[i][0].transcript; } } } function reset() { recognizing = false; document.getElementById("button").innerHTML = "Konuşmak için tıkla"; } function toggleStartStop() { if (recognizing) { recognition.stop(); reset(); } else { recognition.start(); recognizing = true; document.getElementById("button").innerHTML = "Durdurmak için Tıkla"; } } </script> </body> </html>Head tagini kapamamışsın, şu durumda ona gerek de yok zaten. button tanımlı olmadığı için de webspeech çalışmıyordu. document.getElementById("button") ile hallettik.
Bunu localde html dosyası olarak kaydedip çalıştırmayı denersen mikrofona erişilemediğini göreceksin çünkü Chrome, dosyaların webcam ve mikrofona erişmesine izin vermiyor. Bunun için chrome'u şu şekilde başlatman lazım:
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --allow-file-access-from-files bla\blabla.html
-
@LightSaber çözdüm hocam sıkıntı o değilmiş kod içerisinde
recognition.onend = reset();
recognition.lang = 'tr-TR';
şu iki seçeneği ekledim çalıştı.