Spss Dallanan Anket Soruları...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Yaslandik mi, beynim mi durdu hatirlamiyorum ama ornegin

soru 8 - Araba kullanmayi biliyor musunuz ?

Evet
               Hayır   --> Cevabınız Hayır ise Ogrenmek istermisiniz ?

Evet
                                            Hayır

tek soru ama verilen cevaba gore ekstra bir soru daha sorulabiliyor. Boyle durumlarda analize sokarken Cevabiniz hayir ise kisminda yer alan cevap icin " veriable view" de yeni bir soru gibi satır mi acmam gerekiyor yoksa soru birlestirme falan yapiyor muyduk hatirlayamadim. 

Soyle bir sey yapsam yer mi acaba soru 8 icin 4 adet value girsem 1-e  , 2-h, 3-he(hayir ama ogrenmek isterim anlaminda evet) 4-hh(hayır ama ogrenmek istemem) ama bu seferde crosslayamam belki adam salladi cevabi kullanmayi biliyorum olarak isaretledi ama gitti asagiyada rastgele isaret cakti...bu durumda kiyaslayamam vay amk beynim durdu.

Soru 2 :

Arabanız var mı ?

Evet ---- ise ne amacla kullaniyorsunuz (burada da string bir cevap olusacak) bunu nasil girecegim.

Hayır

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    Programi seneye gorecegim, simdiden takip, up..

vatandaşa kafam girsin!..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

SPSS'ini zikerim dedim ben kendi mantigimla soyle cozdum kagit uzerinde. 

Soru 8 'de ne amacli kullaniyorsunuz diyenleri ayri ayri grupladım. Diyelim 3  ayri grup olustu(gezi,ulasim,is) simdi bu gruplari ilk etapta hic karistirmadan sadece evet-hayir eksenli analizi yapacagim %40 Evet %60 Hayir dedi gibi ve daha sonra yeni bir veriable view satiri olusturup "soru 8e" diye yeni bir analiz girisi yapiyorum. Burayada Gruplandirdigim 3 cevabi verenlerin kayitlarini giriyorum sonra'da bunlarin kendi arasindaki analizini yapiyorum...yani Evet cevabi veren %40 in icerisinde %21 oraninda "is" , "17 oraninda ulasim" ve "% 2 gezi" amaciyla kullanmaktadir...gibi isin icinden cikarsak spss'te envayi cesit abidik gubidik isimle ugrasmaktan kurtulup basitce cozume ulasmis oluruz. Yoksa isi tam spss ezbercisi hocalarin mantigiyla cozmeye kalksam anketin guvenilirligini "cronbach's alfa" degerini -312 lerden 0.70 lere cikarmam gerekecek ki bu da imkansiz amk. Bazen akademik kabizligi pratik sekilde asmak gerekir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 1045 Toplam Mesaj: 3