SPSS Öğrenmeye Karar Verdim
-
slm müridler başlıkta oldugu gibi kararımı verdim.ama sıfırdan başlayacam.okulda öğrenirim dedim ama hoca istatistik dersi işliyor.programı 1-2 kere açtık ondada bişi yapmadık.
bu programı öğrenmek istiyorum sıfırdan başlayan çok basitçe anlatan bi tutorial lazım.ingilizce olması tercihimdir.
varsa düzgün bir tutorial linki atarsanız severim.kendim araştırdımda hangisinin ii oldugunu anlayamadım.bide bulduğum tutoriallarda konuşanların şivesi çoook kötü.
-
İstatistik programlarını kullanmayı öğrenmek pek zor değildir.
Önemli olan elindeki veri setine hangi analizleri yapman gerektiğini bilmen.
SPSS'den ziyade SAS öğrenmeni öneririm. Ben de okulda Minitab ve SPSS dersi almıştım fakat tıkandıkları noktalara çok fazla rast geldim.
Tıkandığı yerde de SAS imdada yetişiyor. SPSS ile yaptığın analizleri çok basit 3-5 satır kod ile SAS'ta halledebiliyorsun.
-
bu spss ile değişik fantaziler yapılabilir mi? mesela şans oyunları tahmini analizi vsvs. istatistik okuyanların bu konularda bilgisi oldugunu duydum ama paylaşmıyorlar. kız arkadasımda okuyor sordum evet yapabilirim diyor fakat günah diye yapmıyor :(
-
nights_judge bunu yazdı
bu spss ile değişik fantaziler yapılabilir mi? mesela şans oyunları tahmini analizi vsvs. istatistik okuyanların bu konularda bilgisi oldugunu duydum ama paylaşmıyorlar. kız arkadasımda okuyor sordum evet yapabilirim diyor fakat günah diye yapmıyor :(
yemişler seni hacii :)
-
Tüm değişkenleri girersen tahmin verir. Ama tüm değişkenleri girmen mümkün değil. 2 değişkenli bir regresyonu hesaplamak 20 dk mq. :D tabi elle. :)
-
Zaten az da olsa olasilik bilgin varsa sans oyunu oynamazsin, oynatirsin..
telekom tarafından 14/Nis/13 14:40 tarihinde düzenlenmiştir -
tataryigit bunu yazdınights_judge bunu yazdı
yemişler seni hacii :)
yok hacı la yalan söylemez o bana hiç. yapabileciği birşeyse yaparım der yani :D