Spyware Sorunum !
-
Arkadaşlar bilgisayarım ile 2 gündür sabahlıyorum.Çünkü sistemimde bir adet spyware buldu 2 gun once spyware doctor 5.5 sürümü lisanslı.
Ama silemiyor.Karantinaya da alamıyor...
Daha yuksek bir sürümünü kurdum ve yine buldu ama sonuc yine aynıydı...
Not:Bu yazmış oldugum programların surumleri son surumdur veya bir öncekidir.Ücretli olanlarınkiyle deneme surumlerini kullandım.
AVG As,Ad-Aware(AD-watch var),S&D(zaten free),Superantispyware,McAfee AntiSpyware , Webroot Spy Sweeper,son olarak Norman_Malware_Cleaner programlarıyla tarattım.Silmek bir kenara bulamadılar bile...Piyasada tavsiye edilen antispyware-malware programlarının hepsini kullandım neredeyse.
Aslında spyware doctor un sitesi olan pctools raporlarına da baktım..orta seviyede bir tehdit olarak algılamış kategorisinde ise TT_SPYWARE olarak tanımlanmış.Açıklamaların devamında Spyware Doctor un bu zararlıyı silebileceğini bildiriyor ama silmiyor...
Spyware nin adı: spyware.website_hijack
Norman_Malware_Cleaner.exe programını calıştırdıgımda bulabildiği zararlıları sistemden buldu ve etkisiz hale getirdi.Ama bahsettiğim antispyware yi bulamadı.Olsa raporlarda görürdüm.2 zararlı buldu birisini sildi birisini silemedi.Silemediği bahsettiğim spyware olmalı.RSIT.exe'yi çalıştırdıktan sonra
Hijackthis raporumu aldım.Aldım almasına da sonuç normal görünüyordu.Hacılar bu spyware belasından nasıl kurtulacağıma şu an için çözüm bulamadım .Yarım saat sonra yola çıkıyorum.2 gündür uğraşıyordum 2 güne ancak biter işim dedim ama bitmedi anlaşılan.
Nasıl çözebilirim? Kafam durdu 2 gündür kurnazlık düşünemiyorum... :)
Bi el atın...
-
dosyanın yerini bul manuel sil. hijackthis le de başlangıçtan falan kaldır
-
evet HijackThis işe yarayabilir.