Sql Hakkında Önemli Bir Soru
-
arkadaşlar elimde bi db var içerisinde her sutunda belirli bilgiler identity key olarak atanmış bi sutun var benim elimdede ortalama 500 tane karışık identity key var metin belgesinde şimdi ben bu metin belgesindeki identity key numaralarının bilgilerini almak istiyorum db boyutu ortalama 100 000 bin kayıt tek tek bakabilmem cok zor toplu olarak çekebilmem mümkünmüdür acaba ?? yada nasıl bir kod kullanmam lazım ??
-
kullandığın veritabanı sağlayıcısı neyse oradan yeni sorguya gir (new query) ilgili db yi seç ya da
use DB_ADIN
select * from tablo_ADIN where ID in ( 1,4,5,6,7,3,36...)
bu şekilde sorgulayabilirsin.. ID => tablondaki eşsiz olarak belirtilmiş kolonun ismi. başka bi şey de olabilir. UyeID, KayitID gibi.. o isimleri verebilirsin
-
unbalanced bunu yazdı
kullandığın veritabanı sağlayıcısı neyse oradan yeni sorguya gir (new query) ilgili db yi seç ya da
use DB_ADIN
select * from tablo_ADIN where ID in ( 1,4,5,6,7,3,36...)
bu şekilde sorgulayabilirsin.. ID => tablondaki eşsiz olarak belirtilmiş kolonun ismi. başka bi şey de olabilir. UyeID, KayitID gibi.. o isimleri verebilirsin
hemen deneyecegim ancak sayıları tek tek mi girmem lazım altalta olmazmı
-
yanlarına virgül koyarak alt alta da yazabilirsin.
örn:
select * from tablo_ADIN where ID in ( 1,
4,
5,
6,
7,
3
,36...)
çok değişen bişey olmadı zaten :)
-
eğer db elindeyse odbc bağlantısı kurarak excele basabilirsin. filtresinide manuel kendin verirsin haşırt diye verileri çekip önüne bırakır :D
-
sanane bunu yazdı
örn:
4,
5,
6,
7,
3
,36...)
eziyet etme la adama :D
-
masTR bunu yazdısanane bunu yazdı
örn:
4,
5,
6,
7,
3
,36...)
eziyet etme la adama :D
Şu şekilde daha kolay olur sanırım.
500 identity veriyi bir tabloya yaz. (ex. tblIdentitys)
Daha sonra arkadaşın yazdığı sorguyu şu şekilde düzenle. select * from tablo_ADIN where ID IN (select * from tblIdentitys)
Bu işini çözer..