Sql Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

Arkadaşlar

sql="select * from tablo where tarih <= now()"

diye bi kod yazdım ama hata verdi, mssql kullanıyorum, now()'ın geçersiz olduğunu söyledi, ben now() yerine mssql'de aynı görevi yapan ne kullanabilirim?

Amacım tablodaki tarih değeri şimdiki zamandan, örneğin 19.05.2007 00:13:37 'den küçük ya da eşit olanları çekmek..

now() yerine ne kullanmalıyım?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    Ya da şunu söyleyin access'teki now() mssql'de getdate()'e eşitmidir?

Yani getdate() saat, dakika, saniye değerlerine de bakar mı?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GLaDio
    GLaDio's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    verdigi hatayi yazsana
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek

sql kayıtlarına bakarmısın. tarihleri nasıl kaydediyor 1-1-2007 gibimi yoksa 1/1/2007 gibimi.

' "&now()&" ' yaparmısın

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bi kere sıctıgın nokta su SQL de now() da elde edecegin tarih sonucu soyle: date(yyyymmdd) Yani yıl yıl yıl yıl ay ay gun gun bunun sonucunda da 20070519 gibi bi deger elde edıyorsun...
    eger senın tarih değişkenin yıl yıl yıl yıl ay ay gun gun değil de, baska bir formatta ise, yada saat içeriyorsa o iş yatar : )
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    Hocam şimdi olay şöyle.. şu an db'de kayıt yok ama eklerken tarih (datetime formatında) field'ına now() olarak eklemeler yapıcam.. yani 05.19.2007 12:01:54 şeklinde saat dakika saniye falan hepsi dahil kaydediyor bunda sorun yok..

Ama sql'de bu tarih fieldını kullanarak

where tarih = now() dediğimde hata alıyorum.. Gladio hocam hatayı şu an yazamayacam ama "now() geçersiz kullanım" gibi bi hata almıştım..

ben de now() yerine sql'de
    where tarih = getdate() yaptım.. hiç kayıt olmadığı için de tam olarak deneyemedim..burda yazdığım sql'de tarih field'ındaki tarihin saat dakika saniye'sine de bakar mı? yoksa getdate sadece ay gun yıl'a mı bakar?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    du tahribatta nası yapmışım bakiiim.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

UPDATE banlananlar set banlimi=0, sebebi=sebebi+'
    Bann Suresi Gecti'
    WHERE (banlimi=1) and (GETDATE() > DATEADD(hour, saat, tarihban))

gerisini sen çıkart :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek

Bu arada,

Dateadd()

Datediff()

Datename()

Datepart()

Day()

Getdate()

getutcdate()

Month()

Year()

mssqlin zaman ve tarih fonksiyonlarıdır... sql managerda, programmabilitynin içinde Functionsın içine bakarsan bütün depolanmış fonksiyonları bulabilir değiştirebilir ve ekleebilirsin...

Toplam Hit: 891 Toplam Mesaj: 9