Sql İmport Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

merhaba arkadaşlar 3-5 db ti tek yete toplamayı düşünüyorum bunun için ortak  bi boş db hazırladım navicat ile içeri atayım diyorum japoncamıdır nedir böyle karakterler çıkıyor  ansi 1245 seçiyorum olmuyor  utf 8 seçiyorum yine olmuyor  txt den aktarım yapıyorum txt lerde sorun yok .

neden navict derseniz  her kolonu istedigim kolonla map edebiliyorum sql serverde bulamadım açıkçası ondan navicat.  bilen varmıdır  acaba ? 

http://prntscr.com/5xmrxc

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

mysql mu mssql mu? tek bir kayıtı import etmeyi denedin mi? txt dosyaların ansi mi utf8 mi? veritabanın ve içindeki tablo + hücrelerin aynı karakter setinde mi?

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

mysql mu mssql mu? tek bir kayıtı import etmeyi denedin mi? txt dosyaların ansi mi utf8 mi? veritabanın ve içindeki tablo + hücrelerin aynı karakter setinde mi?

mssql ama mysqle de alabilirim  export ederken ansi yaptım içeri alırkende aynı karakter yapısını seçerekte denedim.

tüm tablo yapısı nvarchar(max) id    tanımlama yapmadım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

mysql dene. dbyi oluşturduktan sonra ayarlarından utf8 yap, varchar alanlarını da tek tek kontrol edip utf8 turkish ci yap

tek satırlık gereksiz veya sahte bir örneği upload edersen localimde deneyeyim navicat + mysql ile.

:|
Toplam Hit: 856 Toplam Mesaj: 4