Sql Server Başlangıç

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Dostlar, C# ile ilgili okuduğum dökümanlar kitaplarla arpa boyu yol katedemedim. Bir Delphi uzmanı abimizle sohbetimizde Ms Sql servera yönelmemi enerjimi sql servera harcamamı tavisye etti. elimde eski bir kitap var Ms Sql server 2000 i anlatıyor. bu kitaptan çalışıp denemeleri anlatımları 2008 arayüzde uygulamaya çalışssam sorun olurmu beni oyalarımı. kodlar sonuçta aynımıdır? MS Sql e başlangıç ve ilerleme ile ilgili hakim müridlerden yeni başlayan birine tavsiye yazarlarsa sevinirim. 

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

SQL aynı sql. Standarttır, 8 sürümü vardır. 

MSSQL ayrıca ANSI SQL'in genişletilmişi (superseti) Transact-SQL (T-SQL) dilini kullanır. %90 oranında SQL SERVER 2000 için geçerli olanlar 2008'de de geçerli olacaktır.

Bir de sadece sql bilmek (işinize göre) pek bir şey kazandırmayacaktır. Yanına bir programlama dili de ekleseniz iyi olur.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

delphi uzmanından tavsiye alarak ilk hatanı yapmışsın :) yıl olmuş 2015 delphi mi kaldı hocam? profesyonel alanda esamesi bile okunmuyor.. Belki iyidir bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama artık geçti borun pazarı, kimse delphi nin yüzüne bakmaz, 15 yıl önceki şaşalı dönemine dönemez.. Eğer bi adam bunlara rağmen hala delphi ile uğraşıyorsa salla gitsin.. (kendine özel programlar yazmıyorsa tabi)

sql server'ı bilmek ne işine yarayacak hocam? önemli olan yönetim sistemlerini bilmek, ve genelde bu işi profesyonel yapanlar oraclecılardır. Ayrıca bunların sertifikalarını alman lazım.. Ancak ülkemizde o kadar rahat iş bulamazsın yazılımcılara oranla, ancak büyük firmaların (turkcell gibi) bu tarz elemanları var ve iyi para ödenir. Yani işin cidden uzmanı olursan, yazılımcılardan çok daha fazla kazanabilirsen, y.dışında çalışma imkanın olursa da yine iş bulma şansın iyi ve iyi kazanma şansın var. 

Oracle için andrei'ye danışabilirsin. 

Yeniharman'ın dediğine pek katılmıyorum, belki türkiye şartları için böyle olabilir ama genelde veritabanı uzmanlarının başka bir şey bilmesine gerek yok. Ancak türkiye'de her işi herkese yaptırdıkları için böyle şeyler istemeleri de çok yadırganmayacak bir şey değil. Ama yine de bana kalırsa, bir işte uzman olmak çok daha önemli

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

Ülkemizde Bilişim teknolojileri alanında işçi olarak calısmak kadar değişik bir sey olamaz.
    kadın bilgisayarın fişini takmamıs sistem çöktü sanırım diyor bu gün... bak hala sövüyorum

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    DeepHouse bunu yazdı

Ülkemizde Bilişim teknolojileri alanında işçi olarak calısmak kadar değişik bir sey olamaz.
    kadın bilgisayarın fişini takmamıs sistem çöktü sanırım diyor bu gün... bak hala sövüyorum

hauhauhauahah kendince hakli sistem cokmus :D:D

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

yeniharman hocam kitap ok ozaman yazılım tavsiyenide bi yandan öğrenmeye çalışacağım.

unbalanced hocam eskilerden zaten kendiside C diline yönelmeye çalışıyor. Konuyu açma sebebim sadece öğrenmek sql ile ilgili ihtiyaçlarım oluyor sorgu yapmak istiyorum ama elimde hazır bi kaç sorgu var onların dışına çıkamıyorum. Tek harfi silinse sorgunun niye çalışmadıgını bulamam. Yani örnek 2 satırlık bi sorguyu kendim yazabilsem, kavrayabilsem yeterli. 

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 768 Toplam Mesaj: 6
ms sql server sql server giriş. sql server öğrenme