Sql Server Da Hata
-
mrb arkadaşlar.sql servera bağlanma hatası alıyorumm.hata aynen şöyle:
"An error has occurred while establishing a connection to the server.When connecting to sql server 2005 ,this failure may be caused by the fact that under the default settings sql server doesnot allow remote connections"
servera bağlanma hatası oluştu.2005 servera bağlanırken,sql serverın varsayılan ayarlarından kaynaklanan bir hata olabilirşsql server uzak bağlantıya izin vermiyoo
işte buna benzer bişeyler söylüyo değil mi?peki nasıl bişey yapmam lazım.zaten virtual localhost da çalıştırıyorum.sonra wwwrootun iiiçine de koydumm
klasöre paylaşım verdim..sanırım daha teknikk bişey yapmam lazım ama neee?
-
şimdi asp.net'le baglanmaya çalıştında mı izin vermedi...Mssql'i yönetmek için ne kullanıyorsun bunun haricinde Configuration Tools olmalı onun içersinde SQL Server Surface Area Configuration gibi birşey var ona tıkla orda connection ile ilgili bir şey var ona tıklıcaksın orda veritabanı na sag tıklıcaksın remote connection sekmesi olucak ona tıkla ayarları orda
-
Mesaj sandman tarafindan 18 Ağustos 2007 (Cumartesi) tarihinde yazildi. şimdi asp.net'le baglanmaya çalıştında mı izin vermedi...Mssql'i yönetmek için ne kullanıyorsun bunun haricinde Configuration Tools olmalı onun içersinde SQL Server Surface Area Configuration gibi birşey var ona tıkla orda connection ile ilgili bir şey var ona tıklıcaksın orda veritabanı na sag tıklıcaksın remote connection sekmesi olucak ona tıkla ayarları orda
asp.net le baplanmaya çalışıyorum.sql i yönetmek için area configuration var fakat ben sadece bağlantıları oluşturmaya çalıştığımm için.server explorer da data connections da tabloları oluşturup bıraktımm.o dediğini hiçç yapmadım.daha ayrıntılı bişi varsa söyler misin?çünkü ben şu an netteyim.evde netim yokk.yani burdan cevapları alıpp hemen gitcemm:)
-
bu işin en temeli bu dediklerimi not alıp git evde yap.....
-
zaten kaydettim.hemen uygulayamadığım için başka bişi varsa onları da alayım.yokk bunlar yeterliyse tamamdırr
çokk tşkk ederim. inşş çalışırr
-
ingilizcen iyiyse git bir adet MSDN al korsancıdan aradıgın tüm teme sorunları bulursun
-
hoca uzak sqle bağlanmayamı calışıosun?
-
sandman senin dediğini yaptım.configuration tollsdan surface area dan remote connections ın 3 tane ayarı var .both olanı seçtim.sonra ayrı ayrı diğerlerini denedim ama aynı yerde hata veriyo.acaba kod da mıdır hata?ben .neti kurduğumda sql server la alakalı hiçbişey yapmadım.yani kendi kendine kuruldu:)default değerlerini kullanıyor şu an.
kodlara bi bakabilirmisiniz?
<%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="_Default" %>
//bu sayfa default.aspx e ait aspx.cs yi çağırıyorum.bunda da hata olasılığıını düşünerek bu kodu ekledim..
sonra
//default.aspx.cs
using System;
using System.Data;
using System.Data.SqlClient;
using System.Configuration;
using System.Web;
using System.Web.Security;
using System.Web.UI;
using System.Web.UI.WebControls;
using System.Web.UI.WebControls.WebParts;
using System.Web.UI.HtmlControls;public partial class _Default : System.Web.UI.Page
{
protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
{}
//önceden varolan kullanıcılar için geçerli
private void DoLogin()
{
SqlConnection myconnection =new SqlConnection(("server=localhost;database=ozgecmis;Integrated Security=SSPI;"));
try
{
myconnection.Open();//hata burda ya da createnewuser daki open da çıkııyo
SqlCommand mycommand;
string strsql = "select *from Login where UserName='" + txt_username.Text.Trim() + "'";
mycommand = new SqlCommand(strsql, myconnection);
SqlDataReader reader = mycommand.ExecuteReader();bool bfound = false;
string strPassword = "";
int nId = 0;if (reader.Read())
{
bfound = true;
strPassword = Convert.ToString(reader["Password"]).ToUpper();
nId = reader.GetInt32(2);
}
reader.Close();
if (!bfound)
{
lbl_message.Visible = true;
lbl_message.Text = "user name found";}
else if (strPassword != txt_password.Text.ToUpper())
{
lbl_message.Visible = true;
lbl_message.Text = "the password is incorrect";}
else
{
Session["UserID"] = nId;
Response.Redirect("edit.aspx");
}
}
finally
{
if (myconnection.State == ConnectionState.Open)
{
myconnection.Close();
}
}
}
private void CreateNewUserAndDoLogin()
{
SqlConnection myconnection =
new SqlConnection(("server=localhost;database=ozgecmis;uid=sa;pwd=;"));
SqlCommand mycommand;
SqlTransaction mytransaction = null;
try
{
myconnection.Open();
string strsql = "select *from Login where UserName='"+txt_username.Text.Trim()+"'";
mycommand = new SqlCommand(strsql, myconnection);SqlDataReader reader = mycommand.ExecuteReader();
bool bfound = false;
if (reader.Read())
{
bfound = true;
}
reader.Close();
if (bfound)
{
lbl_message.Text = "bu kullanıcı ismi zaten kullanımda";
myconnection.Close();
return;
}
mytransaction = myconnection.BeginTransaction(IsolationLevel.ReadCommitted,"newuser");
strsql = "insert into Login(UserName,Password) VALUES('"+txt_username.Text.Trim()+"','"+
txt_password.Text.Trim()+"') select @ID=@@IDENTITY ";
mycommand =
new SqlCommand(strsql,myconnection,mytransaction);
mycommand.Parameters.Add("@ID",SqlDbType.Int);
mycommand.Parameters["@ID"].Direction = ParameterDirection.Output;
mycommand.ExecuteNonQuery();int nId=Convert.ToInt32((mycommand.Parameters["@ID"].Value));
mycommand =
new SqlCommand("insert into PersonalInfo (UserId) VALUES("+Convert.ToString(nId)+
")",myconnection,mytransaction);
mycommand.ExecuteNonQuery();
mycommand =
new SqlCommand("insert into EducationInfo(UserId) VALUES("+Convert.ToString(nId)+
mycommand.ExecuteNonQuery();mycommand =
new SqlCommand("insert into WorkInfo(UserId) VALUES ("+Convert.ToString(nId)+
mycommand.ExecuteNonQuery();mycommand =
new SqlCommand("insert into SkillsInfo(UserId) VALUES("+Convert.ToString(nId)+
mycommand.ExecuteNonQuery();
mytransaction.Commit();Session["UserId"]=nId;
Response.Redirect("edit.aspx");
}
finally
{
if (myconnection.State == ConnectionState.Open)
{
myconnection.Close();
}
}
}
protected void btn_edit_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (newuser.Checked)
{
//demekki createnewuser a yönlendirilecek
CreateNewUserAndDoLogin();
}
else
{
DoLogin();
}
}
}cevaplarsanızz çokk rahatlıcamm
-
ezrosel bunu yazdı:
-----------------------------mrb arkadaşlar.sql servera bağlanma hatası alıyorumm.hata aynen şöyle:
"An error has occurred while establishing a connection to the server.When connecting to sql server 2005 ,this failure may be caused by the fact that under the default settings sql server doesnot allow remote connections"
servera bağlanma hatası oluştu.2005 servera bağlanırken,sql serverın varsayılan ayarlarından kaynaklanan bir hata olabilirşsql server uzak bağlantıya izin vermiyoo
işte buna benzer bişeyler söylüyo değil mi?peki nasıl bişey yapmam lazım.zaten virtual localhost da çalıştırıyorum.sonra wwwrootun iiiçine de koydumm
klasöre paylaşım verdim..sanırım daha teknikk bişey yapmam lazım ama neee?
-----------------------------
sql e en baştan bağlanamıyosun.sql kurmamışsın..net in kendisiyle gelen sql sürümü enterprise edition.
onun diğer sürümünü alman lazım(2cd.workshop edition olması gerek.)
kodlarında bi hata yok.
-
bunu duyduğum çok iyi oldu.demek ki sql server kullanmaya başlamadan bitirdim.onunla uğraşck zmn yok şimdi demek ki access a geri dönüşüm kutusunu geri doldurcamm