SQL Server Hata ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

SQL Server Management Studio cannot find one or more components

daha önce war olan data da sorun oldugu için sql serveri kaldırdım tekrar kurduğumda bu hatayla karşılaştım kurulum sorunsuz bi şekilde tamam lanıyor fakat açınca hata veriyo

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

merhaba,

temiz kurulum yapmamışsın. eski kalıntılar var. microsoft bu durum için şöyle bir çözüm üretmiş

registry i aç

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\SQL Server Management Studio

bu klasöre gel ve 11.0_Config i sil (tabii versiyonun ne bilmiyorum)

sonra ssms.exe yi tekrar başlat.

bana kalırsa 3. parti yazılımlarla  (your uninstaller programını kullanabilrsin mesela)  sql server ile ilgili her şeyi kaldır ilgili registry kayıtlarını da

sildir programdan ve tekrar kurulum yap muhtemelen hallolur

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

hoca yaptim o dedigini de olmuyo yaw 

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

eksik kurulum hatası hocam problem bu. tam yüklenmemiş.. tekrar indirip kur.olmadıysa versiyonu düşür. ben server management 2008 kullanıyorum

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmuT38
    UmuT38's avatar
    Erkek

hocam revo unintaler ile tüm sql dosylarını sil tekrar kur. 

Eger "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebiLeceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü Bu dünya "üç" günLük dünya AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

kaldirib kurdum tekrar your uninstalla kaldırmayı denedigim de veritabanı oldugu için kaldirmadi sanırım hata weriyo normal yöntemle kaldirdim sanırım reg kayitları duruyor gene aynı hatayi tekrar aldım :|
    not: uyuz oldm amk

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

bela o sql server ı kurup kaldırmak ya 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    bychaos bunu yazdı

kaldirib kurdum tekrar your uninstalla kaldırmayı denedigim de veritabanı oldugu için kaldirmadi sanırım hata weriyo normal yöntemle kaldirdim sanırım reg kayitları duruyor gene aynı hatayi tekrar aldım :|
    not: uyuz oldm amk

hocam veritabanı olduğu için ne? engellediğini düşünüyorsan sql servisleri kapat (Başlat çalıştıra services.msc yazıp sql server ile ilgili tüm

servisleri durdur) sonra kaldır. hepsini kaldıramadığın için yeni sql server management studio kurulumunda eski dosyalar var diye dokunmuyor ve

bu da probleme yol açıyor. hepsini kaldırman gerek ya a dediğim gibi farklı bir sürüm yükle. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

sanal pc ye kurdum oluşturdugum db yi kendi bilgisayarima çektigimde hata aliyorm :S

Toplam Hit: 1252 Toplam Mesaj: 9