SQL Server Hata ?
-
SQL Server Management Studio cannot find one or more components
daha önce war olan data da sorun oldugu için sql serveri kaldırdım tekrar kurduğumda bu hatayla karşılaştım kurulum sorunsuz bi şekilde tamam lanıyor fakat açınca hata veriyo -
merhaba,
temiz kurulum yapmamışsın. eski kalıntılar var. microsoft bu durum için şöyle bir çözüm üretmiş
registry i aç
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\SQL Server Management Studio
bu klasöre gel ve 11.0_Config i sil (tabii versiyonun ne bilmiyorum)
sonra ssms.exe yi tekrar başlat.
bana kalırsa 3. parti yazılımlarla (your uninstaller programını kullanabilrsin mesela) sql server ile ilgili her şeyi kaldır ilgili registry kayıtlarını da
sildir programdan ve tekrar kurulum yap muhtemelen hallolur
-
hoca yaptim o dedigini de olmuyo yaw
-
eksik kurulum hatası hocam problem bu. tam yüklenmemiş.. tekrar indirip kur.olmadıysa versiyonu düşür. ben server management 2008 kullanıyorum
-
hocam revo unintaler ile tüm sql dosylarını sil tekrar kur.
-
kaldirib kurdum tekrar your uninstalla kaldırmayı denedigim de veritabanı oldugu için kaldirmadi sanırım hata weriyo normal yöntemle kaldirdim sanırım reg kayitları duruyor gene aynı hatayi tekrar aldım :|
not: uyuz oldm amk -
bela o sql server ı kurup kaldırmak ya
-
bychaos bunu yazdı
kaldirib kurdum tekrar your uninstalla kaldırmayı denedigim de veritabanı oldugu için kaldirmadi sanırım hata weriyo normal yöntemle kaldirdim sanırım reg kayitları duruyor gene aynı hatayi tekrar aldım :|
not: uyuz oldm amkhocam veritabanı olduğu için ne? engellediğini düşünüyorsan sql servisleri kapat (Başlat çalıştıra services.msc yazıp sql server ile ilgili tüm
servisleri durdur) sonra kaldır. hepsini kaldıramadığın için yeni sql server management studio kurulumunda eski dosyalar var diye dokunmuyor ve
bu da probleme yol açıyor. hepsini kaldırman gerek ya a dediğim gibi farklı bir sürüm yükle.
-
sanal pc ye kurdum oluşturdugum db yi kendi bilgisayarima çektigimde hata aliyorm :S