Sql Server İlişkilendirme ?
-
Database i oluşturdukdan sonra tablo oluşturyorm 2 tablo arasinda sutunlar arasinda ilişki kurmak istedigim de olmuyo
örnegin
hastane diye bi tablomuz olsun
doktorlar diye ikinci tablomuz
hastane tablosunun sutunlarından birinde doktorlar diye bi bölüm yapip bunu açilir sekme şeklinde ikinci tabloyla ilişkilendirmek istiyorumdiagram kisminda yapiyorum fakat key ekledigim halde kaydetmiyor sorguyu farklı şekilde kaydediyor
Not:Sanal pc de oluşturdugum datayi başka bi pc de (local de ) açabilirmiyim ? -
Önce notuna yanıt vereyim;
Eğer kastettiğin VM'de ki SQL Server'a bağlı veritabanını başka bi pcye taşıyabilip taşıyamıyacağını soruyorsan management studiodan import database diyip istediğin servera bağlanıp(remote connectionu açık olucak) import edebilirisn.
Veya veritabanını detach edip istediğin makineye kopyalayıp attach edebilirsin.
İlk sorunu biraz daha netleştiririmisin, sen sql serverdan tam olarak ne istiyorsun? diagramdan foreign key atıyormusun?
-
bychaos bunu yazdı
Database i oluşturdukdan sonra tablo oluşturyorm 2 tablo arasinda sutunlar arasinda ilişki kurmak istedigim de olmuyo
örnegin
hastane diye bi tablomuz olsun
doktorlar diye ikinci tablomuz
hastane tablosunun sutunlarından birinde doktorlar diye bi bölüm yapip bunu açilir sekme şeklinde ikinci tabloyla ilişkilendirmek istiyorumdiagram kisminda yapiyorum fakat key ekledigim halde kaydetmiyor sorguyu farklı şekilde kaydediyor
Not:Sanal pc de oluşturdugum datayi başka bi pc de (local de ) açabilirmiyim ?hocam bak şimdi hastane adında bir tablon var ve içerisinde id hastane adı ve doktorid şeklinde sütunların var ikinci tablonun adı doktorlar ve içerisinde id doktor adı soyadı şeklinde sütunların var.
sen önce doktorları kayıt yapacaksın atıyorum id= 1 doktor adı = mehmet soyadı = vural hastane kaydında mehmet vural isimli doktoru bir hastaneye kaydedeceksin o da hastane tablonda id=1 hastane adı = numune doktorid=1(doktorlar tablonda mehmet vuralın idsi) sonrasında bu iki tabloyu inner join ile birleştireceksin select cümleciği şu şekilde SELECT Hastane.HastaneAdi, Doktorlar.DoktorAdi, Doktorlar.DoktorSoyadi FROM Hastane INNER JOIN Doktorlar ON Doktorlar.ID=Hastane.DoktorID bu şekilde tablo içeriğindeki sütunlar şuna dönecek
hastane adı doktor adı doktor soyadı yani where id=1 diye arattığında sonuc sunu döndürecek numune hastanesi mehmet vural
-
hocam ilişkiyi kurdum sanırım fakat şimdi tabloya veri eklerken kullandigim sorguda şu hatayi aliyorum
sorgum ise şu
INSERT INTO HASTALAR(Adi,Soyadi,DogumTarihi,Cinsiyet,Adres,Tel)VALUES('ali','sevgil','14.12.1989','Erkek','Bakirköy istanbul','53545544912')
hata
Msg 242, Level 16, State 3, Line 1
The conversion of a varchar data type to a datetime data type resulted in an out-of-range value.
The statement has been terminated.
yardimci olursanz sevinrm
bychaos tarafından 27/Ara/12 03:04 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam k.bakmayin yaw sorunun cözümü nü buldum:=)
bu hataya rastlayanlar sql server 2005 deki tarih bilgisinin yer gün ay yil olarak girilmesinden kaynaklanıyo doğrusu ay/gün/yil olucak
yardimlarinz için tşkler =)