folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Sql Server İlişkilendirme ?

Sql Server İlişkilendirme ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

Database i oluşturdukdan sonra tablo oluşturyorm 2 tablo arasinda sutunlar arasinda ilişki kurmak istedigim de olmuyo

örnegin

hastane diye bi tablomuz olsun 

doktorlar diye ikinci tablomuz 

hastane tablosunun sutunlarından birinde doktorlar diye bi bölüm yapip bunu açilir sekme şeklinde ikinci tabloyla ilişkilendirmek istiyorum 

diagram kisminda yapiyorum fakat key ekledigim halde kaydetmiyor sorguyu farklı şekilde kaydediyor 

Not:Sanal pc de oluşturdugum datayi başka bi pc de (local de ) açabilirmiyim ?

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

Önce notuna yanıt vereyim;

Eğer kastettiğin VM'de ki SQL Server'a bağlı veritabanını başka bi pcye taşıyabilip taşıyamıyacağını soruyorsan management studiodan import database diyip istediğin servera bağlanıp(remote connectionu açık olucak) import edebilirisn.

Veya veritabanını detach edip istediğin makineye kopyalayıp attach edebilirsin.

İlk sorunu biraz daha netleştiririmisin, sen sql serverdan tam olarak ne istiyorsun? diagramdan foreign key atıyormusun?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    bychaos bunu yazdı

Database i oluşturdukdan sonra tablo oluşturyorm 2 tablo arasinda sutunlar arasinda ilişki kurmak istedigim de olmuyo

örnegin

hastane diye bi tablomuz olsun 

doktorlar diye ikinci tablomuz 

hastane tablosunun sutunlarından birinde doktorlar diye bi bölüm yapip bunu açilir sekme şeklinde ikinci tabloyla ilişkilendirmek istiyorum 

diagram kisminda yapiyorum fakat key ekledigim halde kaydetmiyor sorguyu farklı şekilde kaydediyor 

Not:Sanal pc de oluşturdugum datayi başka bi pc de (local de ) açabilirmiyim ?

hocam bak şimdi hastane adında bir tablon var ve içerisinde id hastane adı ve doktorid şeklinde sütunların var ikinci tablonun adı doktorlar ve içerisinde id doktor adı soyadı şeklinde sütunların var.

sen önce doktorları kayıt yapacaksın atıyorum id= 1 doktor adı = mehmet soyadı = vural hastane kaydında mehmet vural isimli doktoru bir hastaneye kaydedeceksin o da hastane tablonda id=1 hastane adı = numune doktorid=1(doktorlar tablonda mehmet vuralın idsi) sonrasında bu iki tabloyu inner join ile birleştireceksin select cümleciği şu şekilde SELECT Hastane.HastaneAdi, Doktorlar.DoktorAdi, Doktorlar.DoktorSoyadi FROM Hastane INNER JOIN Doktorlar ON Doktorlar.ID=Hastane.DoktorID bu şekilde tablo içeriğindeki sütunlar şuna dönecek

hastane adı doktor adı doktor soyadı yani where id=1 diye arattığında sonuc sunu döndürecek numune hastanesi mehmet vural

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

hocam ilişkiyi kurdum sanırım fakat şimdi tabloya veri eklerken kullandigim sorguda şu hatayi aliyorum 

sorgum ise şu 

INSERT INTO HASTALAR(Adi,Soyadi,DogumTarihi,Cinsiyet,Adres,Tel)VALUES('ali','sevgil','14.12.1989','Erkek','Bakirköy istanbul','53545544912')

hata

Msg 242, Level 16, State 3, Line 1

The conversion of a varchar data type to a datetime data type resulted in an out-of-range value.

The statement has been terminated.

yardimci olursanz sevinrm

bychaos tarafından 27/Ara/12 03:04 tarihinde düzenlenmiştir

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

hocam k.bakmayin yaw sorunun cözümü nü buldum:=) 

bu hataya rastlayanlar sql server 2005 deki tarih bilgisinin yer gün ay yil olarak girilmesinden kaynaklanıyo doğrusu ay/gün/yil olucak 

yardimlarinz için tşkler =)

Toplam Hit: 2359 Toplam Mesaj: 5