Sql Sorgusu Düzenleme
-
Kolay gelsin arkadaşlar
elimde 1 kategori tablosu var içince kategoriler var sıralaması şu şekilde id ye göre
1
2
3
4
5
6
Ben bunu
6
4
1
3
2
5
şekilde yazdırmak istiyorum tabi sonrada eklenen kategoriler bunların altına gelsede olur bunu sql de nasıl hallederim ilişkili tablolar oldugu için id yi değiştiremiyorum silip baştanda yapamıyorum kategori altında çok veri var asp.net kullanıyorum ama bunu sqlde halletmem lazım
teşkkürler
-
ozaman id ye göre sortlama hocam
yeni bir sutun aç ona göre sirala
-
snnyk bunu yazdı
teşekkürler aklıma gelmedi hiç
-
sahinka bunu yazdısnnyk bunu yazdı
Gerekli cevap verilmiş. Ama olur da bir gün düzenleme yetkin olmayan bir veritabanı üzerinde sorgu yapman gerekirse (oldu böyle bok işlerimiz) şöyle ucube bir sorgu yapılabilir.
Select * From kategoriler Order By Case kategorino When 6 Then 1 When 4 Then 2 When 1 Then 3 When 3 Then 4 When 2 Then 5 When 5 Then 6 Else 999 End
-
buzukatak bunu yazdısahinka bunu yazdısnnyk bunu yazdı
Gerekli cevap verilmiş. Ama olur da bir gün düzenleme yetkin olmayan bir veritabanı üzerinde sorgu yapman gerekirse (oldu böyle bok işlerimiz) şöyle ucube bir sorgu yapılabilir.
Select * From kategoriler Order By Case kategorino When 6 Then 1 When 4 Then 2 When 1 Then 3 When 3 Then 4 When 2 Then 5 When 5 Then 6 Else 999 End
aslında dedğin gibi bi şey arıyodum ama sonradan kendileride değiştirmek istediler vt 'ye sütun açıp panele ekleme yapcam ikinizede teşekkürler
-
yanlis okumusum =)))
anarsistherif tarafından 13/Kas/14 20:25 tarihinde düzenlenmiştir