SQL Sorusu Bi Bakarmısınız
-
Bizim SQL ci bir ödev verdi biri hariç tüm soruları yapım ancak bu soruyu yapamadın bu sorunun cevabı burdur yada bu sorunun cevabı yada çözümü yoktur diyebilcek birisi varmı ?
Soru:Test3 data dosyasını testgrup2 dosyagrubu dosyasına bağlayınız.
Şimdiden Teşekkürler. -
sanıyorum ki biraz daha detay vermelisin:)
test3 data dosyası dediğin bir table mı?
testgrup2 dosya grubu dediğin bir table grubu mu?
bu table ı bu table grubuna mı eklemek istiyorsun?
Yoksa bu Benim bilmediğim bir şey mi ?? :)
sql de data dosyası diye bir ifade var mı? ()
-
bir tabloyu baska tabloya baglamak istiyorsun anladigim kadariyla?
-
soru muhtemelen foreign key ler ile ilgili ama içeriği görmeden konuşamayız.
-
aynen benimde anladıgım ilişki kurulcak galiba data dosyası terimini ilk defa duyuyorum :|
-
yukarıdaki ifadede bahsettiğim durum tablolarla alakalı degıl, enbaşta ( create datebase test 3 ) adında bır data dosyası oluşturuyoruz daha sonra test1 test2 test4 dıye başka data dosyaları oluşturuyoruz, daha sonra bunlardan 3'nü grup halıne getırıyoruz, bu adımdan sonra benım yapamadıgım test3 data dosyasını oluşturduğumuz test grubuna bağlamak yada eklemek dıyebılırız, yalnız bızden ıstenen bu data dosyasını eklerken remove komutunu kullanmadan yapmak, remove komutu data dosyasını yenıden sekıllendırdığı için eskı verıler kaybolabılır, bu yuzden baska bır yontemle yapılabılırmı hoca bızden bunu ıstıyor, (hocada yapılıp yapılamayacagını bılmıyor), bızden yapılırsa nasıl yapılır, yapılmazsa neden yapılamıyor bunu ıstıyor, yaparsak fınal sınavına 50 puan eklıyıcek ilginiz için şimdiden teşekkur ederim
-
?
-
?