Sql Visual Studio Yardım
-
bi tane şirket iş görüşmesi için uygulama istedi c# ile.yaptım uygulamayı fakat adam veri tabanını ayrı script olarak göndermeyin projenin içinde bulunsun çalıştır deyince direk çalıştır demiş.bunu nasıl yapabilirim daha önce böyle bişey yapmadım.bide datasetlerle oluşturdum hep queryleri yeniden yazmadan sql i proje içine nasıl dahil edebilirim?
-
sql serverda generate script diyerek script kodunu oluşturabilirsin hocam onu bir text file a kaydet. programın loadına da db yi kontrol ettir eğer
ilgili tablo bulunamamışsa bu text file deki sql kodunu execute ettir bu sayede de db ve tabloların oluşur. ilgili scriptte sql kodları var bu kodlar da
db ve tablo oluşturuyor.
-
unbalanced bunu yazdı
sql serverda generate script diyerek script kodunu oluşturabilirsin hocam onu bir text file a kaydet. programın loadına da db yi kontrol ettir eğer
ilgili tablo bulunamamışsa bu text file deki sql kodunu execute ettir bu sayede de db ve tabloların oluşur. ilgili scriptte sql kodları var bu kodlar da
db ve tablo oluşturuyor.
hocam sagol ama ben bu tablo bulunamamıssa o scripti okuma kısmını yapamadım nasıl yapabilirim?
-
şimdi hocam önce db yi kontrol ettireceksin
SELECT * FROM master.dbo.sysdatabases where name = 'seninDBAdin'
bu kod ile bir kayıt döner buradan istersen dbid yi de aldırabilirsin sana kalmış eğer db varsa bir kayıt döner yoksa boş. bunu kontrol ettirirsin eğer boş ise db yok demektir o halde db yi oluşturan scripti execute edersin
tablo kontrolü için de mesela
SELECT * FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_NAME = 'SeninTabloİsmi'
varsa tablo bir kayıt döner yoksa boş döner.. biraz daha spesifik yazarsak
select case when exists(SELECT * FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_NAME = 'SeninTabloİsmi') then 1 else 0 end
varsa 1 yoksa 0 döner.. ona göre de tablo oluşturma ile ilgili sql kodunu execute yaparsın
-
unbalanced bunu yazdı
şimdi hocam önce db yi kontrol ettireceksin
SELECT * FROM master.dbo.sysdatabases where name = 'seninDBAdin'
bu kod ile bir kayıt döner buradan istersen dbid yi de aldırabilirsin sana kalmış eğer db varsa bir kayıt döner yoksa boş. bunu kontrol ettirirsin eğer boş ise db yok demektir o halde db yi oluşturan scripti execute edersin
tablo kontrolü için de mesela
SELECT * FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_NAME = 'SeninTabloİsmi'
varsa tablo bir kayıt döner yoksa boş döner.. biraz daha spesifik yazarsak
select case when exists(SELECT * FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_NAME = 'SeninTabloİsmi') then 1 else 0 end
varsa 1 yoksa 0 döner.. ona göre de tablo oluşturma ile ilgili sql kodunu execute yaparsın
hocam sagol projeye new item ekleyerek mdf yi ekledim öyle çalıştı ama eğer yine patlama durumu olursa bunu kullanırım :)
-
amaç zaten db yi taşımamak değil mi :) senin bileceğin iş tabii, harici olarak mdf ile çalışabilirsin de script de oluşturabilirsin. genelde script ile çözülüyor
kolay gelsin :)
-
unbalanced bunu yazdı
amaç zaten db yi taşımamak değil mi :) senin bileceğin iş tabii, harici olarak mdf ile çalışabilirsin de script de oluşturabilirsin. genelde script ile çözülüyor
kolay gelsin :)
hocam çokta önemli değil ya amaç direk exe ye bastıgında calıssın zate.Çok teşekkür ederim yardım için