SSD Boot Problemi
-
OCZ Vertex 4 aldım beyler. AHCI moduna geçirdim makineyi, temiz Windows 7 kurdum. Windows çalışırken bir problem yok ama açılması bazen 3-4 dakikayı buluyor, bazen 20 saniyede açılıyor. Kaç gündür çözemedim, bir fikri olan var mı?
-
KrypT bunu yazdı
OCZ Vertex 4 aldım beyler. AHCI moduna geçirdim makineyi, temiz Windows 7 kurdum. Windows çalışırken bir problem yok ama açılması bazen 3-4 dakikayı buluyor, bazen 20 saniyede açılıyor. Kaç gündür çözemedim, bir fikri olan var mı?
Anakart ile alakali bir durum var ortada.
Anakart Bios UEFI Bios,mu ? -
Yok UEFI değil ama anakartla ilgili olduğunu sanmıyorum hocam. POST gayet hızlı geçiyor. Windows loading ekranı geldikten sonra uzun sürüyor.
-
masaüstüyse sata portunu değiştir. anakartın kitapçığına bak hangi portlar hangi driver kullanıyor ona göre seç gelişi güzel takma varsa intel intel portunu seç.
laptopsa başka harddisk takılı mı takılıysa çıkartarak dene, açılıştaki programları denetle, windows güncellemelerini gözden geçir, sürücülerini güncelle. intel rapid stroge destekliyorsa yeni rst sürücülerini yükle.
-
Hallettim hocam ya saatlerce Windows güncelledim düzeldi. Cold boot 24 saniye sürüyor şu an canavar. Eyvallah müridler.