SSD Çevirici
-
Arkadaşlar elimde bundan var. Ben buna çevirici alıp bilgisayara ssd olarak takmak istiyorum ama ne alacağım konusunsa hiç bir fikrim yok. İnternete baktım ama b key m key yazıyor. Ben buna hangisini almalıyım?
-
msata ssd adapter diye gecmesi lazim.
mini ssd adapter to usb diye de taratsan bulursun bisiler.
ben n11 den almistim bunun bir ust boyut modelini metalik bir box icinde geliyor vidayla entegre edip usb bellek gibi bagliyosun pahali da degil 5-10 dolar civari rahat bulursun.
sistem exfat veya ntfs ise rahat okuyor bilgisayar.Mac cihazda adapler ile okumak yazmak istiyosan ntfs reader write kullanman lazim yazilim olarak.
317seref tarafından 28/May/25 18:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam;
SSD' in yapısı 2242 M.2 NVME/PCI olarak geçiyor. Sen NVME/PCI M Key destekli okuyucu alacaksın.
Ben bundan aldım kendime harici ssd olarak kullanıyorum.
Fakat SSD olarak PC' ye takmak istiyorum derken laptop' a mı takacaksın kasaya mı takacaksın? Dahili olarak mı kullanacaksın harici olarak mı?
BaD_BoYs tarafından 28/May/25 21:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Masaüstü bilgisayata takmak istersen iki seçeneğin var. Anakartında PCI-Ex slotu ya da SATA portu. M2 to PCI ex ya da M2 to Sata diye arama yapabilirsin. Hatta bazı ürünler hem sata hem PCI express desteği var. Dizüstü için hangi portların müsait ona bakmak lazım.
Bir kaç teknik detayda olsa şuraya bakabilirsin. Sade dille anlatılıyor.
-
https://www.amazon.com.tr/dp/B087FPLZCW?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
Bende şu var gayette iyi çalışıyor 3 senedir. İşini görür gibi duruyor ama bi bak yinede hocam
-
BaD_BoYs bunu yazdı
Hocam;
SSD' in yapısı 2242 M.2 NVME/PCI olarak geçiyor. Sen NVME/PCI M Key destekli okuyucu alacaksın.
Fakat SSD olarak PC' ye takmak istiyorum derken laptop' a mı takacaksın kasaya mı takacaksın? Dahili olarak mı kullanacaksın harici olarak mı?
Laptoba takıcam. Dahili olarak
-
osmaman bunu yazdıBaD_BoYs bunu yazdı
Hocam;
Laptoba takıcam. Dahili olarak
Hocam gıdım gıdım ilerlemek yerine tek mesajda tüm bilgileri versen de yardımcı olsak.
Laptop' ın marka modeli nedir? Anakarta baktın mı? Belki boşta soket vardır. Anakartta soket yoksa SSD/HDD ya da CD-Rom üstünden çevirici ile takmak gerekebilir v.s. v.s. sen marka model ver de bi bakalım ona göre yazalım.
BaD_BoYs tarafından 29/May/25 15:54 tarihinde düzenlenmiştir