folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder SSD Disk Partition - Performans - Ubuntu Ve Win - Anroid Studio, Python Vs?

SSD Disk Partition - Performans - Ubuntu Ve Win - Anroid Studio, Python Vs?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba,

HDD alıp ubuntu'yu ssd ye kuracağım. SSD de win 10 ve ubuntu olacak. Ubuntu programlarını HDD üzerine kurmayı planlıyorum. Öncelikle bu mümkün mü?

Ubuntuyu direk HDDye mi kurmalıyım? SSD partition performans sorunu yaşatıyor mu? Bir sitede performans sorunlarından bahsetmişler. 

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=50356.0

Ubuntu'ya hakim değilim. Ne yapmamı önerirsiniz?

banneduser tarafından 19/Şub/21 12:37 tarihinde düzenlenmiştir

ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek

Çoğu program da kurulurken programi nereye kurmak istediğini soruyor. Mümkün yani. Tabi win de mümkün ubuntu da öyle bir seçenek varmi bilmiyorum. Sudo hdd diye bir komut yoktur herhalde :)

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Isletim sistemi ve uygulamalari ssd ye kurmani tavsiye ederim. Uygulamalar boyut olarak (gorece) cok yer kaplamiyolar. Eger uygulamalari hdd ye kurarsan deneyim olarak nerdeyse ssd kullanmanin avantajini hissedemezsin, hizli boot sureleri haric.

Mumkunse hdd yi sadece depolama olarak kullan, medya dosyalari, yedekler vs. varsa eski nesil oyunlar da hdd de durabilir.

Ehl-i Byte
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

hocam hdd yi depolama olarak kullanacağım ama yüklemek istediğim program boyutu büyük. ~30gb. 320 gb lık ssd de bu problem oluyor. O yüzden linux ü ssd ye kurup uygulamayı hdd ye kurmak istiyorum ama bu yapılabiliniyor mu? Daha önce kurmaya çalışmıştım ama direk olarak ubuntu nun un kurulu olduğu dizine yani ssd  ye kurmuştu. Hafıza dolmuştu :)

ride or die..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

https://askubuntu.com/questions/313592/how-to-install-applications-to-a-separate-hdd

Bu sitede nasıl yapıldığından bahsedilmiş. Ben daha yeni başlayacağım için biraz karışık geldi. O yüzden direk hdd ye linuxu kurup geçicem.

Konuyla alakalı olarak;

https://www.quora.com/Can-I-do-SSD-dual-booting-with-two-hard-disks

https://askubuntu.com/questions/898020/dualboot-windows-10-and-ubuntu-with-ssd-hdd

banneduser tarafından 19/Şub/21 09:39 tarihinde düzenlenmiştir

ride or die..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Çok konuyu dağıtmadan sorayım:

Raspi 3B üzerinde çalışacak, sadece python uygulamaları çalıştıracak, (bir ihtimal python ile browser işlemleri, selenium da olabilir) hafif bir distro önerebilir misiniz?

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Raspi 3B üzerinde çalışacak, sadece python uygulamaları çalıştıracak, (bir ihtimal python ile browser işlemleri, selenium da olabilir) hafif bir distro önerebilir misiniz?

Raspbian?

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Raspbian?

Tamam raspbian'da, alternatif bakıyorum. Son 2-3 sürüm Raspi3B'de hantal gibi geldi. 4 çıkınca sanki light özelliğini biraz gözardı ettiler gibime geliyor.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 1224 Toplam Mesaj: 8
dual os hdd vs ssd