SSD Konusunda Yardım
-
Merhaba müridler,
Laptopa SSD almaya karar verdim. Bir kaç konuda yardım isteyecektim.
1. Şunu almayı düşünüyorum önerir misiniz nasıldır?
2. Bilgisayar Dell Inspiron 3542. DVD sürücü yerine takmayı düşünüyorum da aldığım SSD DVD yerine sığar mı?
2.5" olduğundan HDD yerine sığar da DVD yerine sığar mı? Laptopta SATA-II var.
DVD sürücüm; https://www.dropbox.com/s/dqedkenu7hz9hp9/20160331_111437.jpg?dl=0
Aslında HDD yi kullanmasam da çıkarmak istemiyorum. İçeride dursun. Bilgisayarın garantisi devam ediyor. Göndermem falan gerekirse SSD yi çıkarır DVD yi takar, BIOS tan HDD önyüklemeye alırım.
(Gerçi HDD için ayrı kapak koymuşlar. Herhalde garantiyi bozmaz. )
-----
Bilgisayarın özellikleri:
Benim bilgisayarın söküm videosu;
https://www.youtube.com/watch?v=NTo9dP4SJxg
Bu konua yardımlarınızı, görüşlerinizi bekliyorum.
-
1) Crucial BX200 240GB 540MB-490MB/s 2.5" Sata 3 SSD CT240BX200SSD1 bunu al bu daha iyi.
2)HDD Caddy alıcaksın zaten 2,5 inch sığar sorun yok.
Bkz;
SSD CADDY 9.5 MM DVD TO SSD KIZAK 2. HDD İÇİN
Son olarak garanti durumu hakkında kesin birşey diyemem firmadan firmaya değişiyor :)
Edit:Hdd caddy için n11 linki verdim yanılmıyorsam senin yuva 9,5mm o uyar senin pcye birde 12,7mm olan var.Yinede kontrol et sen.
baba3232 tarafından 31/Mar/16 12:35 tarihinde düzenlenmiştir -
@baba3232;
Dediğin markayı yeni duydum. Güvenilir midir ki?
HDD Caddy olayını anlamadım. Youtube bir kaç videoya baktım da SSD yi doğrudan HDD yerine takıyorlar.
Optik sürücü için diyorsun Caddyi. :)))) Bir an dalgınlııam geldi.
SkynetX tarafından 31/Mar/16 12:35 tarihinde düzenlenmiştir -
SkynetX bunu yazdı
@baba3232;
Dediğin markayı yeni duydum. Güvenilir midir ki?
HDD Caddy olayını anlamadım. Youtube bir kaç videoya baktım da SSD yi doğrudan HDD yerine takıyorlar.
Optik sürücü için diyorsun Caddyi. :)))) Bir an dalgınlııam geldi.
Marka iyi evet pek duymamış olabilirsin :)
İntel ssd vardı bende de çok iyiydi arızalandı Sandisk ssd gönderdiler hiç memnun değilim.İntel'in performansının yanında bir hiç.Crucial marka ssd yi genelde apple macbooklara ssd upgrade etme için alıyorlar şikayetçi olan yok yorumlarıda okuyabilirsin ayrıca sandiskin yazma hızındanda yüksek.
-
Benim anakart SATA-3 de destekliyor. Vaad edilen hızları görürüm herhalde.
-
bende dell inspiron ama adamlar nasıl yapmışsa hdd yi değiştirmek için anakartı sökmekten başka çaren :D
ssd yi takana kadar canım çıktı...
-
Kardeşim 50 fazla ver Samsung 850 Evo serisinden al. Temiz ve sağlam bir malın olsun.
-
hocam ssd olarak ocz markasını öneririm toshiba satın aldı bu markayı ve hatrı sayılır arge calışmaları yaptılar şahsen kullanıyorum ve cok memnunum ayrıca ssd yi hhd nin oldugu yere takarsan daha iyi dvd nin yerinede hdd kutusu diye bir aparat var onu alıp hdd yi de dvd nin oldugu yere takabilirsin
-
Beyler @baba3232 'nin dediği Crucial 'ı araştırdım. Diğerleri arasında baya farklı. Hemen hepsinde okuma hızları yüksek fakat yazma hızları genelde düşük. Crucial 'de yazma hızı da yüksek. Sipariş ettik gelecek bakalım. :))