SSD Taşıma (Klonlama)
-
Hocalar samsung ssd (256gb) takılı laptopa 2. bir kingston ssd (1tb) aldım ve mevcut samsung ssd yi direk buraya taşımak istiyorum. Yeniden kurulum zulüm. Bu iş için önerebileceğiniz beleş, sağlıklı çalışan, kullandığımız bir program yada yöntem var mı?
-
Evet bende aynisindan yapmak istiyorum. Hicbir bilgim yok.
Yeni hdd pc yi cok hizlandirir diyolar.
-
acronis bootable cd
https://dosya.co/uwphnxtmfygu/Acronis_2013.iso.html
bu isoyu indirip usb diske yada cd ye boot et.
acronis işletim sistemi gibi açılıp seçenekler sunacak. tools bölümünden clone disk seçip yönergeleri izle.
yanlışlıkla boş diski dolu diske kopyalamak istemiyorsan :D önce başka yere dolu diski .tib olarak backup alıp ondan sonra boş ssd takıp direk sistemi diske çakabilirsin.
acronisten başka yazılım aramana gerek yok. en babası bu yazılımdır.
zalimadam tarafından 02/Kas/22 15:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Hirenboot cd disk clone
-
Edit : Bir küçük araştırma yaptım. Yazılanlara göre sadece Target olan SSD modellere taşıma yapıyormuş. Önceki postlarda ki önerilere bakılabilir.
Samsung'un kendi tool'u var buna göre. Data migration. Bir kere denemiştim sorunsuz taşımıştı.
Data Migration Software
https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/support/tools/
hypnot1c tarafından 02/Kas/22 17:03 tarihinde düzenlenmiştir -
teşekkürler hocalar. acronis ile clone ladık sorunsuz. @zalimadam senin iso'yu rufus yazamadı bootable değil diye başka ilaçlı ile çözdük. çok teşekkürler herkese. işlem 5 dk felan sürdü düşünen varsa gün içinde sigara içerken bile yapabilir.
-
Abi Samsung Data migration aracı sorunsuz taşıyor, Windows bile çalışıyor boot sektör kayıtlarını taşıdığı için.
-
macrium reflect kullandım en son. sistem diski aktardım . windows üzerinde çalışıyor.
Jinpachi tarafından 02/Kas/22 20:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Easeus to do backup.
Ev Kullanıcı ücretsiz.Tabi sınırlı. Real time çalışır.
-
Ayni problem bende de mevcut, yalniz bende diger disklerden birinde ubuntu da kurulu ve onun bootloader'i cikiyor acilista. Bu sekilde tasirsam patlama ihtimalim nedir?