Ssd 'Ye Windows 8 Kurma
-
arkadaşlar bugün dx.com dan aldıgım ssd caddy geldi ve laptopun dvd sürücüsü yerine ssd taktım şimdi ben windowsu ssd kurmak istiyorum ama 120 gb doğal olarak bana yetmeyecektir windows'u ssd kurup diğer işlemler için 750 gb hdd mi kulansam olurmu ve bunu nasıl yaparım mesela bazı laptoplar 24 bg ssd 500 gb hdd var sordugumda 24 de win oldugunu ancak kurulumlarda yada diger işlemlerde 500 gb üzerinden işlem yaptıgını belirttiler ben bunu nasıl yapabilriim bilgisi olan varmı ??
-
sadece performans istediğin programları 120 gb windows'a kurarsın, ayrıca 120 gb windows için neden yetmesin?
oyunları / gereksiz ıvır zıvırı normal HDD'ye kurarsın, setup aşamasında klasör seçerek.
-
anladığım kadarı ile biraz kişiselleştirme istiyor
örn: C de windows olucak ama program files D: de olucak
ilginç bi konu mümkün gibi gözüküyor ama şunuda göz önünde bulundurmak gerek sadece windows acilisi kapanisi vs temel işlemleri hizli calisacaktir program files'daki programlar ssden pek faylanamaz bu durumda
-
aslında öyle biraz kişiselleştirme düşünüyorum en azından office filan kurarım yada photoshop gibi işlemler için kullnablirim
-
120gb alan; Windows 8 PRO with Media Center + Office 2013 + Adobe CS 6.5 + tüm geliştirme araçlarım + müzik yazılımlarım için yetiyor, 20gb kadarda boş alan kalıyor.
Normal Hdd içinde yedeklerin, video/müzik/foto dosyaların olsun, onları Windows da ki karşılıklarına maple tamamdır.
trampfd tarafından 26/Mar/13 21:32 tarihinde düzenlenmiştir -
nLite ile varsayılan "program files", "documents and settings" klasörlerini özelleştirebiliyordunuz (Win 7'ye kadar). Win 8 için de denemenizi öneririm.