SSD'li Laptop Modelleri (Tavsiye)
-
Selamlar,
Yakın bir arkadaşım dizüstü bilgisayar alacak. 3000 lira - max 3500 liraya kadar tavsiye edeceğiniz modeller var mıdır?
Ben ne zaman böyle bir işe girişsem kronik sorunlu cihaz modellerine denk geliyorum. Şunu kullanıyorum memnunum diyecek biri lazım şimdi bana :))
Tercihen SSD diskli olsun
Kullanım amacını sorduğumda;
cok oyun oynayan bi insan degilim, anca football manager oynarim, belki fifa cizim yapicam catia v5 ekstra özellik istemiyor ama stabil ve hizli calismasi önemli
belki photoshop a basliycam film dizi izliycem falan filan ofis mofis tabi olacak belki 1 tane daha cizim programi bi de matlab
fotograf cektigim icin hdd olarak da yere ihtiyacim var raw modda cekiyprum bi foto 16-17 mb olabiliyor,
hepsini tutmam lazim degil tabi ama yine de pc ye giriyorlar, sadece 256 ssd az gelebilir o yüzdenfena değil gibi gördüğüm modeller,
değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler
noname tarafından 28/Eyl/17 19:44 tarihinde düzenlenmiştir -
noname bunu yazdı
Selamlar,
Yakın bir arkadaşım dizüstü bilgisayar alacak. 3000 lira - max 3500 liraya kadar tavsiye edeceğiniz modeller var mıdır?
Ben ne zaman böyle bir işe girişsem kronik sorunlu cihaz modellerine denk geliyorum. Şunu kullanıyorum memnunum diyecek biri lazım şimdi bana :))
Tercihen SSD diskli olsun
Kullanım amacını sorduğumda;
cok oyun oynayan bi insan degilim, anca football manager oynarim, belki fifa cizim yapicam catia v5 ekstra özellik istemiyor ama stabil ve hizli calismasi önemli
belki photoshop a basliycam film dizi izliycem falan filan ofis mofis tabi olacak belki 1 tane daha cizim programi bi de matlab
fotograf cektigim icin hdd olarak da yere ihtiyacim var raw modda cekiyprum bi foto 16-17 mb olabiliyor,
hepsini tutmam lazim degil tabi ama yine de pc ye giriyorlar, sadece 256 ssd az gelebilir o yüzdenfena değil gibi gördüğüm modeller,
değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler
lenovo hem eski nesil hemde U yani 4 değil çift çekirdek işlemci buda performans düşük demek.
-
U lu modeller performansı düşük olur çünkü enerjiyi as kullanmaları için tasarlanmışlardır. Ayrıca SSD li bir laptop ı diğer özelliklerini de düşünerek 3,5K ya alabileceğini sanmıyorum. En güzeli piyasadan 2.el nesli güzel olan bir pc alıp kendi ssd ni takmandır.
-
asus aynısını geçen ay n11den aldık, fiyatı özelliklerine göre iyi ama anakart yanık geldi pc değiştirdik falan sorunlu biraz alet nedense, maddiyatın varsa ssdsiz bir asus al dışardan 120 gb falan evo yada hyperx ssd taktırırsın devam edersin hocam
-
SSD taktırınca garanti cortlamayacak mı, o da vardı aklımda ama garanti konusu biraz çekinceli..
-
monster pc. donanımları değiştirirsin abra serisi 3250 den başlıyordu.On numara beş yıldız cihazdır
edit. i5 hq işlemciler performansta sorun yaşatmaz
xursi tarafından 29/Eyl/17 01:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Bi up geçelim. Monster olabilir gibi. Diğer firmalarda yurtdışında garanti geçiyor mu biliyor musunuz? Yurtdışına çıkacak cihaz. Monster sadece türkiyede diye biliyorum.
monster kullananlar nasıl bilir?
-
Hocam sdd olayini ssd cady aparati ile de cozebilirsin. Sen islemcisi rami ve ekran karti iyi bir bilgisayar bulmaya bak
DrKeworks tarafından 29/Eyl/17 16:48 tarihinde düzenlenmiştir -
noname bunu yazdı
Bi up geçelim. Monster olabilir gibi. Diğer firmalarda yurtdışında garanti geçiyor mu biliyor musunuz? Yurtdışına çıkacak cihaz. Monster sadece türkiyede diye biliyorum.
monster kullananlar nasıl bilir?
Merhabalar hocam,
Ben yaklaşık 4 senedir monster kullanıyorum. 1 er sene arayla kuzenlerimde aldı baya memnun kaldılar. Ben aldığım zaman kasa işçiliği kötü denilebilirdi. Fakat 3 ay önce ofiste bir arkadaşada aldırdım. Hem kasası hemde donanımı gayet başarılı. Aynı donanım ile diğer markaların kıyaslaması yapılırsa fiyat/performans olarak baya iyi. Cihazı aldığın dakikadan garantisi bitene kadar cihazı açıp temizlik, ekstra donanım takma vs. yapabilirsin ve garanti dışı olma muhabbeti yok tabi hasar verirsin garanti kapsamına girer girmez orasını tam bilmiyorum(Cihazı almaya gittiğinde benim bu söylediklerimi kendileride söylüyor). Birde garantisi bittiği zamanda ömür boyu ücretsiz macun temizlik vs sağlıyorlar. Sonuç dersen tavsiye ederimEdit: Bence alırsan ssd takma çok fazla para istiyorlar. Kendin alıp tak.
omrcyln tarafından 29/Eyl/17 17:07 tarihinde düzenlenmiştir