folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder SSD'li Laptop Modelleri (Tavsiye)

SSD'li Laptop Modelleri (Tavsiye)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selamlar,

Yakın bir arkadaşım dizüstü bilgisayar alacak. 3000 lira - max 3500 liraya kadar tavsiye edeceğiniz modeller var mıdır? 

Ben ne zaman böyle bir işe girişsem kronik sorunlu cihaz modellerine denk geliyorum. Şunu kullanıyorum memnunum diyecek biri lazım şimdi bana :))

Tercihen SSD diskli olsun

Kullanım amacını sorduğumda; 

cok oyun oynayan bi insan degilim, anca football manager oynarim, belki fifa cizim yapicam catia v5 ekstra özellik istemiyor ama stabil ve hizli calismasi önemli
    belki photoshop a basliycam film dizi izliycem falan filan ofis mofis tabi olacak belki 1 tane daha cizim programi bi de matlab
    fotograf cektigim icin hdd olarak da yere ihtiyacim var raw modda cekiyprum bi foto 16-17 mb olabiliyor,
    hepsini tutmam lazim degil tabi ama yine de pc ye giriyorlar, sadece 256 ssd az gelebilir o yüzden 

fena değil gibi gördüğüm modeller,

http://www.hepsiburada.com/asus-r510vx-dm762-intel-core-i7-7700hq-8gb-1tb-128gb-ssd-gtx-950m-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000007M8AU

http://www.hepsiburada.com/lenovo-e560-intel-core-i7-6500u-8gb-256gb-ssd-freedos-15-6-tasinabilir-bilgisayar-20evs06l00-p-HBV000001F642

değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

noname tarafından 28/Eyl/17 19:44 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Selamlar,

Yakın bir arkadaşım dizüstü bilgisayar alacak. 3000 lira - max 3500 liraya kadar tavsiye edeceğiniz modeller var mıdır? 

Ben ne zaman böyle bir işe girişsem kronik sorunlu cihaz modellerine denk geliyorum. Şunu kullanıyorum memnunum diyecek biri lazım şimdi bana :))

Tercihen SSD diskli olsun

Kullanım amacını sorduğumda; 

cok oyun oynayan bi insan degilim, anca football manager oynarim, belki fifa cizim yapicam catia v5 ekstra özellik istemiyor ama stabil ve hizli calismasi önemli
    belki photoshop a basliycam film dizi izliycem falan filan ofis mofis tabi olacak belki 1 tane daha cizim programi bi de matlab
    fotograf cektigim icin hdd olarak da yere ihtiyacim var raw modda cekiyprum bi foto 16-17 mb olabiliyor,
    hepsini tutmam lazim degil tabi ama yine de pc ye giriyorlar, sadece 256 ssd az gelebilir o yüzden 

fena değil gibi gördüğüm modeller,

http://www.hepsiburada.com/asus-r510vx-dm762-intel-core-i7-7700hq-8gb-1tb-128gb-ssd-gtx-950m-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000007M8AU

http://www.hepsiburada.com/lenovo-e560-intel-core-i7-6500u-8gb-256gb-ssd-freedos-15-6-tasinabilir-bilgisayar-20evs06l00-p-HBV000001F642

değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

lenovo hem eski nesil hemde U yani 4 değil çift çekirdek işlemci buda performans düşük demek.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

U lu modeller performansı düşük olur çünkü enerjiyi as kullanmaları için tasarlanmışlardır.  Ayrıca SSD li bir laptop ı diğer özelliklerini de düşünerek 3,5K ya alabileceğini sanmıyorum. En güzeli piyasadan 2.el nesli güzel olan bir pc alıp kendi ssd ni takmandır. 

next next next install
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

asus aynısını geçen ay n11den aldık, fiyatı özelliklerine göre iyi ama anakart yanık geldi pc değiştirdik falan sorunlu biraz alet nedense, maddiyatın varsa ssdsiz bir asus al dışardan 120 gb falan evo yada hyperx ssd taktırırsın devam edersin hocam

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

SSD taktırınca garanti cortlamayacak mı, o da vardı aklımda ama garanti konusu biraz çekinceli..

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xursi
    xursi's avatar
    Erkek

monster pc. donanımları değiştirirsin abra serisi 3250 den başlıyordu.On numara beş yıldız cihazdır  

edit. i5 hq işlemciler performansta sorun yaşatmaz 

xursi tarafından 29/Eyl/17 01:21 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Bi up geçelim. Monster olabilir gibi. Diğer firmalarda yurtdışında garanti geçiyor mu biliyor musunuz? Yurtdışına çıkacak cihaz. Monster sadece türkiyede diye biliyorum.

monster kullananlar nasıl bilir?

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Hocam sdd olayini ssd cady aparati ile de cozebilirsin. Sen islemcisi rami ve ekran karti iyi bir bilgisayar bulmaya bak

DrKeworks tarafından 29/Eyl/17 16:48 tarihinde düzenlenmiştir

Cigu bigule :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omrcyln
    omrcyln's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Bi up geçelim. Monster olabilir gibi. Diğer firmalarda yurtdışında garanti geçiyor mu biliyor musunuz? Yurtdışına çıkacak cihaz. Monster sadece türkiyede diye biliyorum.

monster kullananlar nasıl bilir?

Merhabalar hocam,

Ben yaklaşık 4 senedir monster kullanıyorum. 1 er sene arayla kuzenlerimde aldı baya memnun kaldılar. Ben aldığım zaman kasa işçiliği kötü denilebilirdi. Fakat 3 ay önce ofiste bir arkadaşada aldırdım. Hem kasası hemde donanımı gayet başarılı. Aynı donanım ile diğer markaların kıyaslaması yapılırsa fiyat/performans olarak baya iyi. Cihazı aldığın dakikadan garantisi bitene kadar cihazı açıp temizlik, ekstra donanım takma vs. yapabilirsin ve garanti dışı olma muhabbeti yok tabi hasar verirsin garanti kapsamına girer girmez orasını tam bilmiyorum(Cihazı almaya gittiğinde benim bu söylediklerimi kendileride söylüyor). Birde garantisi bittiği zamanda ömür boyu ücretsiz macun temizlik vs sağlıyorlar. Sonuç dersen tavsiye ederim

Edit: Bence alırsan ssd takma çok fazla para istiyorlar. Kendin alıp tak.

omrcyln tarafından 29/Eyl/17 17:07 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2944 Toplam Mesaj: 9
laptop tavsiye