Ssk Primlerinin İnternette Görünme Süreleri
-
Hocalar iş veren tarafından yatırılan primler genelde ayın 20 si 22 si gibib gözüküyor bu herkesde standartmı mesela benim sadece marta kadar olan ödenmiş primleri görebiliyorum enişten geldi bende nisanda gözüküyor bu işverenin bildirim süresiylemi alakalı yoksa başka bir dururmmu var
birde işe giriş çıkış tarihleride hemen mi belli olur yoksa oda aylık mı gözükür
muhasebeci Arkadaşlar vs varsa bilgilendirirse sevinirim
ı -
Valla SSK'yı bilen birisi olarak, eğer görünüyorsa bile sevinmen lazım hocam onu biliyorum sadece
Geç göründüğünü biliyorum ama ne zaman olduğunu bilmiyorum
-
SeRDaR bunu yazdı
Hocalar iş veren tarafından yatırılan primler genelde ayın 20 si 22 si gibib gözüküyor bu herkesde standartmı mesela benim sadece marta kadar olan ödenmiş primleri görebiliyorum enişten geldi bende nisanda gözüküyor bu işverenin bildirim süresiylemi alakalı yoksa başka bir dururmmu var
birde işe giriş çıkış tarihleride hemen mi belli olur yoksa oda aylık mı gözükür
muhasebeci Arkadaşlar vs varsa bilgilendirirse sevinirim
ınormal hocam düne kadar babamda senin gibi soruyordu ödenmiş dedik bugün baktık ödenmiş gözüküyordu
-
bak şimdi iyyice kıllanıyorum bu güne kadar çalıştım gününe hiç dikkat etmedim şirket değişikliği yapınca kurcalıyıym dedim bak şimdi sende görünüyor dedin bende gözüğkmüyor şirketin maaş hesap kesim tarihi ayın 23 ü onunlamı alakalı acaba diye merak ettim.
birde eski çlaıştığım firma ayın 29 unda çıktı göstericek yani 29 una kadar pirmim ödenecek şimdi ayın 20 sindede başka bir firmaya girdim işe bu aradaki 9 günlük süre sorun olmaz büyük ihtimal yasal bir sıkıntı değilmişte
bu işe girirş bildirimi hemen mi yapılacak işte o problem yoksa öteki firma ödüyor diye işe girirşim çıkışım gözükmeyecekmi acaba
ya fıtık etti zaten az önce e -devletten girdim prblem var sonra dene diyiyp duruyor bende sgk.gov.tr den bakınca gözüktü hizmet sorgusu dediğim gibib oda marta kadar gözüküyor -
20-25 tarihleri arası bazen sarkabiliyor ve bi ay sonradan geliyor şuan baktım zaten en son nisanın görünüyor
-
djmatrax bunu yazdı
20-25 tarihleri arası bazen sarkabiliyor ve bi ay sonradan geliyor şuan baktım zaten en son nisanın görünüyor
bende şuan mart gözüküyor bakıcaz artık 25 ine kadar yolu var
-
Örnek verecek olursak; mart ayının ssk'sı nisan ayının en geç 23'ünde bildirilmek zorunda. Yani nisan ayının 24'ünde görünmüyorsa ssk yatmıyor demektir. Ama sen daha önceden görmek istiyorsan muhasebeciyle görüş senin için aylık prim ve hizmet belgesi verebilir.
-
20-22 gibi görünmesinin sebebi aylık prim ve hizmet bildirgesinin son günü her ayın 23 üdür. bu bazen 25 ine kadar sarkabilir eğer 23 ü haftasonuna veya resmi tatile denk geldiyse.
Mayıs ayında işe girişi yapılan bir işçinin hizmet dökümünde ssksının yatıp yatmadığını görmesi için haziran ayında bildirgesinin yapılması gerekiyor (nisanda giren mayısta , martta giren nisan da yapılır yani işe giriş yaptığın tarihi takip eden ayın 23 ü )
ExcaliburTBT tarafından 21/May/13 11:55 tarihinde düzenlenmiştir
bildirge 01-23 tarihleri arasında onaylanmak zorunda ama ülke insanını bilirsiniz herşeyi son gün yaptığından :B genelde aylık bildirgeler 23 üne doğru onaylanır. eğer takip eden ayın 30 gibi bakarsanız en sağlamı olur sizin için.
bir de en çok sorulan soru var : " işveren sigortamı gösteriyor ama prim borcunu ödemiyor benim günlerim silinir mi "
bunun cvbı :
işveren ssk girişini yapıp hizmet bildirgesinde seni bildiriyorsa yani gün dökümünde günlerin görünüyorsa ve ssk primini patron ödemiyorsa bu işçiyi bağlamıyor. işçi için ssk priminin ödenip ödenmemesi hiç mi ama hiç farketmez.. Sizi bildirgede göstermesi yeterli isterse hiç ödemesin. o ssk yla patronun arasında ilişki oluyor :B -
normalde ay sonu ama hiç belli olmuyor bazen 2-3 ay yansımıyor illa gidip ssk binasına orda sorgulatıcan.
yani iş verene gidip benim ssk mı 2 aydır yatırmadın diyerek çıkışmadan ssk ya gitmekte fayda var :D