Staj Komisyonu Ne Sorar?
-
Bir arkadaş stajı tamalamış ve komisyon karşısına çıkacakmış. Bu komisyon nedir? ne işe yarar? Ne sorar? Daha önce böyle bişey yaşamışlığı olan bilgi verebilir mi?
-
bölüm sınıf ve komisyona göre değişir. Genellikle pek ziklemezler. (Lisans düzeyi pohdan bir bölüm için konuşuyorum.
Diğer türlü neler yaptığın hakknda sorular sorarlar en fazla. Yani tutarlılığını ölçerler.
-
Stajı yaptıysa sıkıntı çekmez.Naptın nettin işte.
-
Ne yaptığını sorar tabikide ne soracak başka? :D Ama şöyle bir olay var, mesela staj yaptığı yeri-bölümü beğenmezlerse biraz terletirler şu ne bu ne ne öğrendin vs. Birde komisyon deniyor ama tek kişiye anlatıyorsun bizde.
Ben açık açık dedim; iş yoktu, ben de oturdum böyle bir script kodladım, o bitti şunları şunları araştırdım diye, tabi defterin yanında cd içerisinde scriptide verdim. Yaptım dediğim şeylere dair birkaç soru soruldu, takılmadan duraksamadan cevapladım kabul edildi.
Kasmaya heyecanlanmaya lüzum yok, eğer naylon staj değilse soruları cevaplarsa kabul olur, hatta sorulanları cevaplarsa naylonu bile kabul ettirir.
-
defter verdiyse ki büyük ihtimal vermiştir orda yazdığından sorar. Eğer defteri kendi yazdıysa yada yazdığını okuduysa sıkıntı olmaz. Bilmediği seyleri netten kopyla yapıştır yaptıysa sıkıntı olabilir. Geri kalanda stajda ne yaptın ne öğrendin vs. Bunlarıda herkes sormaz hocasına göre değişir
-
Komisyonda soru soran hocaya göre değişir. Mesela 2. stajda neredeyse hiçbir şey sormadılar bize ama o sene bir alt sınıfta olan(3. sınıf) arkadaşın komisyondaki hocası defterdeki herşeyi sormuştu neredeyse. Yani hocasında bitiyor.
Daha önce staj defteri vermiş kişilere sorsun onlar söyler neler sorduklarını.