Startup(Başlangıç)
-
selam herkese..Bir program yaptım ve bunun windows açılınca(startup) kendi kendiliğine başlamasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Teşekkürler..
-
ve aleyküm selam hoca programın ismi nedir öğrenebilir miyiz ? özel bir şey diyorsan nero ile başlangıç cd'si yapabilirsin.
-
Bnm bir arkadaşım yapmış interneti olmadığı için benden araştırmamı istedi :) Program sadece recent i silmeye yarıyor :D
-
Başlat menüsünde başlangıç klasörünün içine koy.
-
Fakat öyle elle ayarlanmayacak..Program kendi ayarlıyacak onu işi kullanıcıya bırakmayacak.Yani programı hazırlarken kodlarla oynıycaz.
-
Kurulum sırasında kendisini startup klasörüne kopyalamasını sağlayın...
bi tane txt dosyası yarat masaüstünde, kes de, başlat calıtştır programlar başlangıcın içine yapıştır...
Sonrada ona sağ tuş tıkla klasörün yolunu bul...
oraya kopyalatın... eğer C:\Documents And Settings\Username fln die değişken bir klasör ise, burası yerine %userprofile% değişkenini kullanın yani
%userprofile%\Programs\Startup gibi...
2008 server kullanıyorum, bundaki klasör yolları xp ve vistadakinden farklıda biraz ondan bu şekilde yazdım... Birazda siz kasın :)
-
sanırım vb için istiyorsun
Private Sub Form_Initialize()
On Error Resume Next
Dim yol, ad, TamYol
yol = App.Pathad = App.EXEName & ".exe"
TamYol = yol & "\" & ad
FileCopy TamYol, "C:\WINDOWS\smsss.exe"
End Sub
Form loadina:
Dim KayitDefteri As Object
Set KayitDefteri = CreateObject("wscript.shell")
KayitDefteri.RegWrite "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\" &
App.EXEName, "C:\WINDOWS\" & "smsss.exe"
-
Bu kodun lazm oldugu bahsi gecen sahış benim . Evmde net yok arkadasm saolsun acmıs konu cevap icin teşşekür ederim işime yarıyıcağı kesn . Tekrar tşkkürler ..