Steam Oyun Al-Sat Nasıl Yapıyorlar?
-
merhaba arkadaşlar steam harici steam gift-key vs satan birçok yer var. bunlar nasıl yapıyor bu işi?
indirim varken oyun stoklayıp normal zamanda satıyorlar vesaire
steam i ticari olarak kullanmak kullanım sözleşmesine aykırı ama adamlar nasıl böyle baya baya siteler vesaire açarak yapabiliyor bu işleri?
elden birebir yapılan işlemleri demiyorum. G2A deki falan satıcılar mesela... ya da bynogame mesela adamlar direk hangi oyunu istiyosun şuanki fiyatından yüzde 10 indirim yapalım yazmışlar: neye göre? neye güvenerek?
"
İstediğin Steam Oyunu
Almak istediğiniz oyunun Steam’deki fiyatı kadar satın alınız. (İstediğiniz oyun 20 TL ise miktara 20 yazınız.)"
-
Çoğu kişi key için yapımcılara dileniyor onu biliyorum. İndirim olayında da enpara var en bilinen yol. Bunun dışında oyun içi itemleri sattıklarında parayı nakite çeviremiyorsun çoğu kişi bu parayla oyun alıp satıyor bu şekilde bazen daha fazla bazen de daha az miktarda parasını içerden çıkarmış oluyor.
-
Steam içi cüzdandaki parayı nakite çevirmek için indirim zamanlarında toplu alım yapıp indirim bittikten 1 hafta sonra satışa koyuyor adamlar keyleri vs.
-
Steam içinden oyun aldığınız zaman key olarak satamazsınız. Bir oyunun keyi varsa ve bunu görebilmeniz için oyun kütüphanenizde ekli olmalı.
Key satanların çoğu farklı şekilde ulaşıyor keylere. Bazıları daha ucuza satılan ülkelerden alınan kutulu oyunların keyleri olurken bazıları ise yayıncı firmanın kutulayıp dağıtmadığı keylerin bulunduğu dış kaplardan oluşuyor.
Gift olayı ise oyunu indirim zamanı ve ya oyun içi itemlerden gelen steam cüzdan parasıyla alınan oyunların satılmasıyla gerçekleşiyor. Steamin türk lirasına geçmesiyle türkiyeden alınan oyunlar sadece türkiye'de kullanılabiliyor. Mesela witcher 3 28liraya kadar düştü burada yurt dışında bu fiyat imkansız gibi birşey. Eğer kısıtlamasaydılar g2a ve kinguin gibi sitelerde türk satıcıları da bol bol görürdük.
RaAmLis tarafından 01/Haz/16 03:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Gift ya da başka bir şey fark etmez. Ticari olarak kullanmak kullanım sözleşmesine aykırı direk olarak. Yani Ucuzken 10 tane cs go alayım daha sonra satayım demek çok net suç iken nasıl alenen bu işi yapıyorlar. Steam gift olarak da satış yapanlar var onu diyorum..
-
Örneğin bu adam site açmış alenen hesap alıp satıyor facebook reklamı bile vermiş https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1717279378541080&id=1717276368541381 nasıl oluyor bu işler neden cesaret alıyorlar kullanım sözleşmesine aykırı değil mi yapılanlar?
-
ya humble bundle'da da yasakmış....
Restrictions kısmında "using the Service for any commercial solicitation purposes" şeklinde geçiyor.
neden böyle yapıyorlar ki.....
-
ucuza oyun alıyoruz işte seni neden bukadar rahatsız etti onu anlamadım Gabe Newell misin be adam
-
ArduouS bunu yazdı
ucuza oyun alıyoruz işte seni neden bukadar rahatsız etti onu anlamadım Gabe Newell misin be adam
Haha :D ben de bi ucundan iş yapmak istiyorum ama bi ağız tadı ile yapamıyorum :D ve merak ediyorum bu diğer insanlar bu işi ciddi ciddi hakkıyla mı yapıyor yoksa kaçak mı... Ben hakkıyla yapmak istiyorum ama tüm yollar kapalı olunca işte böyle...