String Karakterlerini Tek Tek Yazdırma ( C )
-
Arkadaşlar iyi günler c de scanf ile uzun bir metni alıp sonra döngü ile karakterlerini tek tek yazdırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim acaba ? Şimdiden teşekkürler
-
Hocam sana soyle bir yardimda bulunayim.
1-VeriYapilari Programlama ile ilgili bir kaynaktan C ve VeriYapilari konularina goz at "Dosyalama" ile ilgili bolumleri incele.Sonra okutacagin uzun yaziyi text tipli bir dosyada kaydet ,eger C ile text tipli bir dosyayi cekip okuma islemi yapabilirsen ki zaten dosyalamada bu temel bilgidir "yazma-okuma-duzeltme-silme" islemleri hemen hemen her dokumanda gecer...iste uzun yazini text tipli dosyada kaydettikten sonra dosya sonu kontrol (eof=end of file) ederek butun stringleri herhangi bir tusa basarak veya delay gecikme zamani belirterek yazdirabilirsin...Ama dedigim gibi kullandigin dil ile ilgili "Dosyalama" islemlerini iyi bilmen gerekecek.
-
Bildiğim kadarıyla String yok C'de. Ama mesele bu değil zaten.
Tüm karakterleri ayrı tanımlamak ve kopyalam için char arrayi kullanıp getchar() ile çektiğin her karakteri kopyalasan olmaz mı arraya?
ardından bir printf() ile ister düzden ister tersten yazdırabilirsin arrayi.. iki loop ile olacak iş diye düşünüyorum.
dur deneyeyim :)
-
main()
{
char arr[1000];
char c;
int num=0;
int i;for (i = 0; i <= 1000; ++i)
arr[i] = 0;
while((c= getchar())!=EOF)
{arr[num]=c;
++num;
}
printf("\n");
while(num>=0){
printf("%c",arr[num]);
--num;}
printf("\n");
}Burada arrayin uzunluğunu 10.000 de yapabilirsin.
Not: Geyiğine terse doğru print edecek şekilde yaptım :) Düzünü yapman da epeyce kolay bu şekilde :)
-
Criminal psikomusun hoca ya :D
Bu arada dizinin uzunluğunu end of filedan aldırsana :)
-
Getline kullansaydın keşke...
-
rene polymorphism ile uğraşıyorum, beynim dönmüş gelme üstüme :D
