folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Studio 2010 Da Asp.Net Configuration Kullanma ?

Studio 2010 Da Asp.Net Configuration Kullanma ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umutonder
    umutonder's avatar
    Erkek

arkadaşlar videolardan çalışarak sıfırdan blog sitesi yapmayaya çalışıyorum.Şöyle bi sıkıntı var videolarda studio 2008 de 
    sekmelerden Website -> ASP.NET Configuration dan Security ayarlarını tıkladığında üye tipleri vs ayarlar yapıyor.
    Ben tıkladığımda işe şöyle bir hata alıyorum 

hatanın web.config dosyasıyla alakalı oldugunu düşünüyorum videolardaki projenin web.config dosyası benimkiyle cok farklı ama videolarda bununla ilgili bişeyden bahsedilmiyor bilgisi olan varmı ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sql server ile ilgili hata hocam.

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/operationsmanagerdeployment/thread/53fa9a6b-b9db-473f-8564-2ac4c62c3365/ 

http://thoughtsonopsmgr.blogspot.com/2009/09/while-installing-management-server-this.html 

bu iki linktekileri yaparsan sorunun çözülmesi lazım :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

v.studioda asp.net ile web sitesi yaparken biraz sıkıntı yaşadım tablolar ıvırlar zıvırlar.Sana kolay gelsin hocam tutmayalım seni.

:))

ben dreamweaverdan takılıyorum

Busiest men find the most time....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umutonder
    umutonder's avatar
    Erkek

videolardaki projeyi çalıştırdığımda hata almadan Securtyi kullanabiliyorum hatanın tam nedenini bilmediğinden çözüm bulamıyorum aslında 
    benim projemle arasındaki tek fark web.config içerisinde, onların da ne anlama geldiğini bilmiyorum.

2008 le anlatırken css eklerken falan kodla ekliyor mesela ben 2010 da sürükleyerek master page'e ekliyorum

SQL bağlanamıyorum ben sanırım.

anlatabilirsen 2 web.config dosyasını upload ettim farklara bakabilirmisin

http://s2.dosya.tc/server22/XYkICK/webconfigdosyalar_.rar.html

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

mysql kurulumu ?

Busiest men find the most time....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umutonder
    umutonder's avatar
    Erkek
    plastner bunu yazdı

mysql kurulumu ?

ms sql 2012 kurulu sıkıntı bunlarla ilgi değil hocanın projesi benim bilgisayarımda çalışıyor yani benim projemde bir eksik var 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

şimdi hocanın configdeki con.str de

bu yazıyor

sende bu 

hoca klasörde göstermiş veritabanı dosyasını sen ise sql server den çekmeye çalışıyorsun. view menüsünden server explorer a girip oradan yeni bir bağlantı oluşturur musun kendi sql serverini seçerek. orada dbname isimli veritabanını görmen gerek. ama problem bağlantıdan kaynaklanıyor.

datasource a sen DBServerName yazmışsın. amatör olduğunu düşünerek ".\SQLExpress" bunu kullanman gerekli sanırım. kaynak bilgisi doğru olmadığı için db ye de bağlanamıyor.

edit: yapamazsan yarın öğleden sonra pm atarsan teamviewer ile bağlanıp yardımcı olmaya çalışayım. kolay gelsin

unbalanced tarafından 07/Ara/12 02:34 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umutonder
    umutonder's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

şimdi hocanın configdeki con.str de

bu yazıyor

sende bu 

hoca klasörde göstermiş veritabanı dosyasını sen ise sql server den çekmeye çalışıyorsun. view menüsünden server explorer a girip oradan yeni bir bağlantı oluşturur musun kendi sql serverini seçerek. orada dbname isimli veritabanını görmen gerek. ama problem bağlantıdan kaynaklanıyor.

datasource a sen DBServerName yazmışsın. amatör olduğunu düşünerek ".\SQLExpress" bunu kullanman gerekli sanırım. kaynak bilgisi doğru olmadığı için db ye de bağlanamıyor.

yeni başladım videoları takip ederek çalışıyordum o noktayı anlatmadan geçmiş olabilir yardım edebilirmisin msn den tam olarka ne yapcagımı anlamadım da ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek

bağlantı cümlende sorun var. sql servera bağlanamıyorsun.

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umutonder
    umutonder's avatar
    Erkek

sorunu hallettim saolun

Toplam Hit: 1043 Toplam Mesaj: 10