Studio 2010 Da Asp.Net Configuration Kullanma ?
-
arkadaşlar videolardan çalışarak sıfırdan blog sitesi yapmayaya çalışıyorum.Şöyle bi sıkıntı var videolarda studio 2008 de
sekmelerden Website -> ASP.NET Configuration dan Security ayarlarını tıkladığında üye tipleri vs ayarlar yapıyor.
Ben tıkladığımda işe şöyle bir hata alıyorum
hatanın web.config dosyasıyla alakalı oldugunu düşünüyorum videolardaki projenin web.config dosyası benimkiyle cok farklı ama videolarda bununla ilgili bişeyden bahsedilmiyor bilgisi olan varmı ? -
sql server ile ilgili hata hocam.
http://thoughtsonopsmgr.blogspot.com/2009/09/while-installing-management-server-this.html
bu iki linktekileri yaparsan sorunun çözülmesi lazım :)
-
v.studioda asp.net ile web sitesi yaparken biraz sıkıntı yaşadım tablolar ıvırlar zıvırlar.Sana kolay gelsin hocam tutmayalım seni.
:))
ben dreamweaverdan takılıyorum
-
videolardaki projeyi çalıştırdığımda hata almadan Securtyi kullanabiliyorum hatanın tam nedenini bilmediğinden çözüm bulamıyorum aslında
benim projemle arasındaki tek fark web.config içerisinde, onların da ne anlama geldiğini bilmiyorum.2008 le anlatırken css eklerken falan kodla ekliyor mesela ben 2010 da sürükleyerek master page'e ekliyorum
SQL bağlanamıyorum ben sanırım.
anlatabilirsen 2 web.config dosyasını upload ettim farklara bakabilirmisin
http://s2.dosya.tc/server22/XYkICK/webconfigdosyalar_.rar.html
-
mysql kurulumu ?
-
plastner bunu yazdı
mysql kurulumu ?
ms sql 2012 kurulu sıkıntı bunlarla ilgi değil hocanın projesi benim bilgisayarımda çalışıyor yani benim projemde bir eksik var
-
şimdi hocanın configdeki con.str de
bu yazıyor
sende bu
hoca klasörde göstermiş veritabanı dosyasını sen ise sql server den çekmeye çalışıyorsun. view menüsünden server explorer a girip oradan yeni bir bağlantı oluşturur musun kendi sql serverini seçerek. orada dbname isimli veritabanını görmen gerek. ama problem bağlantıdan kaynaklanıyor.
datasource a sen DBServerName yazmışsın. amatör olduğunu düşünerek ".\SQLExpress" bunu kullanman gerekli sanırım. kaynak bilgisi doğru olmadığı için db ye de bağlanamıyor.
edit: yapamazsan yarın öğleden sonra pm atarsan teamviewer ile bağlanıp yardımcı olmaya çalışayım. kolay gelsin
unbalanced tarafından 07/Ara/12 02:34 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
şimdi hocanın configdeki con.str de
bu yazıyor
sende bu
hoca klasörde göstermiş veritabanı dosyasını sen ise sql server den çekmeye çalışıyorsun. view menüsünden server explorer a girip oradan yeni bir bağlantı oluşturur musun kendi sql serverini seçerek. orada dbname isimli veritabanını görmen gerek. ama problem bağlantıdan kaynaklanıyor.
datasource a sen DBServerName yazmışsın. amatör olduğunu düşünerek ".\SQLExpress" bunu kullanman gerekli sanırım. kaynak bilgisi doğru olmadığı için db ye de bağlanamıyor.
yeni başladım videoları takip ederek çalışıyordum o noktayı anlatmadan geçmiş olabilir yardım edebilirmisin msn den tam olarka ne yapcagımı anlamadım da ?
-
bağlantı cümlende sorun var. sql servera bağlanamıyorsun.
-
sorunu hallettim saolun