Şu Anakartlarla İlgili Bir Kaç Soru
-
ASUS AMD M4A88TD-V EVO/USB3 880G DDR3 1600 VGA GLA 250tl (ob gpu 4250) side port 128mb/ shared 1GB
ASUS AMD M4A89GTD PRO/USB3 890GX DDR3 1333 VGA GLA 295 tl (obgpu 4290 ) side port 128 max UMA 512MB
Ausun sitesine bakınca 88TDV evo/usb3 ün OB grafik elemanın daha fazla sistem belleğini kullanabildiğini gördüm
ilk başlarda harici ekran kartı almayı düşünmüyorum... basit 3d uygulamalarda autocad gibi bir sorun çıkarır mı ?
ilerde harici ekran kartı da eklemeyi düşünüyorum Nasıl Bir PSU gerekir sizce işlemci Phenom x4 940-945 ( ilerde X6) , 2x2GB ram
İşlemciler tak çalıştır mı yoksa BIOS/jumper ayarı gerektir mi? Daha önce birkaç kez anakart, CPU söküp takmıştım ama baştan kurmadım...
Şimdiden teşekkürler...
-
Hip Hip!
-
http://www.tekmarshop.com.tr/ProductDetails.asp?productid=7857 :
bu ürün ... harika birşey hocam performans acısından harika bir anakart ..
ekran kartı nvidia cift memory'li alırsın ..
http://www.tekmarshop.com.tr/ProductDetails.asp?productid=6576 :
buda biraz yüksek türden ..
işlemci sorunlarına gelince .. direk takarsın herhangibi bir problem yaşıyacagını zannetmiyorum
yanlız parcaların hepsiyle tümleşik olmasına dikkat et ..
rami en yüksek düzeyde fsb hızına göre seç ( soğuculu ram şiddetle tavsiyemdir .. )
şayet overclock yapacak olursan de sogutucuna dikkat et ..
ben amdyi göz önünde tutarak
Phenom x4 serisinden asla vaz geçme .. ki muhteşem bir eser cıkarttı amd .. tek sorunumuz ısınma ..
onuda dediğim gibi güzel bi cooller alırsın buz gibi olur.
kesinlikle 3d uygulamalarda seni yarı yolda bırakacagını zannetmiyorum ..
ama ekran kartına dikkat et .. ! (alırsan)
işlemcinin grafik destekli olması da gerekli yani şöyle ..
amd olarak seçim yapmıssın şu sekilde anlatayım : athlon işlemciler ve diğer modeller de grafik geçişleri yavaş..
ki anakartınla uyumlu calışacağından dolayı phenom senin için muhteşem bir seçim..
ilk seçimin muhteşem bana kalırsa sen parana kıy hoca .. al 1600 vga..
diğeride aşşagı kalır yanı yok ki Mtb hızı bayagı yüksek ..
hayırlı olması dileği ile -
şuan da 400 w işini görür daha sonradan alacagın ekran karıtna göre psu belirle jumper ayarına felan gerek yok cpu larda yazdıgın anakartarda daha düşügünü kullanıyorum sıkıntı cıkarmıyo autocad felan