Su Arıtıcısının İçindeki Gizemli Madde
-
arkadaşlar ihlas marka 3 filitreli su arıtıcısını temizlerken tüplerden birinde aşağıda resmi olan madde ile ağzına kadar dolu olduğunu fark ettim acaba bu maddenin suyu süzmedeki işlevi nedir..bunu başka işlerdede kullanabilirmiyiz tam olarak ismi felan varmıdır bu maddenın merak ettim :D
fiziksel özelliklerini tarif edecek olursak görünüşte krıstalimsi bir yapısı var ve sert gibi duruyor ama el ile dokunduğunuzda yumaşacık ve pudra gibi ama ufalanmıyor...

-
kireç lan o :D:D
-
anlattıklarından anladığım kadarı ile pamuğumsu bir şey...kesin suyu süzüyordur gibi çok düz mantıkla yaklaşsam küfür etmezsiniz değil mi :|
-
yanlış hatırlamıyosam reçine o suyu temizlemekte kullanılıyo sakat bi durum yok yani
-
Hocam 3 şekilde arıtılıyor o fiziksel kimyasal ve biyolojik arıtma die, biyolojik arıtmayla ilgili birşey o,
akvaryumculuktan dolayı biliyorum :) Motorların içinde vardı :)
-
tam olarak ismini felan bilen varmı acaba..böyle yeni kimyasalları keşfetmeyi seviyorum yaf :
bu arada hocam seninde elini atmadığın iş kalmamış yahu...
-
reçine yada kauçuk olabilü.
-
ricin bunu yazdı:
-----------------------------tam olarak ismini felan bilen varmı acaba..böyle yeni kimyasalları keşfetmeyi seviyorum yaf :
bu arada hocam seninde elini atmadığın iş kalmamış yahu...
-----------------------------
tam adı reçine