folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Su Borularındaki Patlaklar!

Su Borularındaki Patlaklar!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek

1 yıl içindeki 5. inci kaçak oldu. Şantiye alanımızın ortasından geçen ve bekçinin kaldıgı yere giden bir su borusu var üstünden hiç bir şekilde kamyon,tır vs. geçmiyor. fakat 5 kez patladı. (boru 5 senelik)

Asıl konu belediyelerin kullanmış oldugu tesisatlar; çoğu plastik tabi demir olanlardada var.

peki bu belediyelerin şebekelerde kullandıgı borular kaç senelik 10-20-30 tabiki muamma bu su kaybını düşündükçe aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Neden mi? dün tekrar patlayam borumdan tahminen 1 ton su boşa gitti şantiye alanı havuz gibi oldu.(fazla derinde değil boru) birde belediyenin boruları gelince aklıma kaçak inanılmaz derecede büyük.

bu boruları değiştirebilcek belediye ztn yok fakat ortaya çıkan sonucu düşünsenize benim 1 ton suyum 24 saatte boşa gitti. her borudan 1 ton değilde 500 kg su boşa gitmiş olsa o boşa giden suların birde evlerimizin temmelerini yumuşattıgını düşünürsek aman allahım ortaya çıkan tabloya bak.

yapılabilecek şey bundan sonraki tesisatların normal borularla değilde sağlam bu bölgeler için üretilmiş olması önemli. (buralarda çukuru kazarlar boruyu döşerler hop üstünü kapatırlar yani altına fln kum sermermezler bir önlem almazlar :( ) tabi olurmu olmazmı bilemem.

bu aralar çok ince düşünmeye başladım paranoyak olma yolunda hızla ilerliyorum.

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek

yani? :D

tam anlatmak istediini anlıyamadım hacım :D 

ordan kaçan suyu bi şekilde muhafaza cart curt edemiyonmu? :| lazım olur ilerde 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hbgrstyle
    hbgrstyle's avatar
    Erkek
    bide sular bu arada bitti neredeyse :D 1 ton su senin için zor bi durum bide 5 kere patlamış iice çamur olmuştur temel

iTiNayLa c/p YaPıLıR
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek

Genel
    Paylaşmak istediğiniz her şey...

kendi gözlerimle görmüş oldugum bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim bu konuyu benim halletmem ztn mümkün değil ben bunları yazdım diye belediye başkanları seferber olup borularıda değiştiricek değil. yanisi bu israfı sizinde görmenizi istedim.

küre dahada da ısınıcak bu israf çok büyük boyutlarda oldugu için belki bir şeyler yapılabilir. mesela bi babayiğit okur bu yazıyı babasıda hafif paralıdır ne yapar kendi evine gelen boruyu belediyenin büyük şebeke borularına kadar sağlam bir malzemeden yaptırabilir sonuç olarak kaybolan su mktarı azaltılabilir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek

iski bildiğim kadarıyla kalın bi plastik boru kullanıyo onlara bişey  olmaz bide demir borular yok artık

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    alicemsgsgs bunu yazdı:
    -----------------------------

iski bildiğim kadarıyla kalın bi plastik boru kullanıyo onlara bişey  olmaz bide demir borular yok artık

-----------------------------
    bizim borular belediyeninkenden daha iyi kullanmış oldukarımız. 5 sene geçti bu kadar patlıyorsa bizim belediyenin boruları delik değişiktir :) (yalova)

Toplam Hit: 761 Toplam Mesaj: 6