Şu Çılgın Kürtler -Bir De Bilenin Ağzından-
-
Arkadaşlar ertan arkadaşımızın yazısını okudum. Bir çok gerçeği olmayan bilgi mevcut. Özellikle doğu gerçeği ile ilgili birçok bilgi ekleyerek çürütmek istiyorum.
Öncelikle bu tip konular üzerinde üniversitede bir bölüm okuduğumu ve doğu gerçeğini çok iyi bildiğimi bilmenizi isterim. bunun yanında doğunun birçok ilini gezmişimdir. Vandan Erzincana kadar..
Yazısında sürekli Erzurum, Erzincan gibi doğu illerinde kürtler olduğu yazılı.. Erzurum ve Erzincan doğunun en milliyetçi 2 güzide şehridir. Milliyetçi bir partinin hala kalesi durumundadır bu şehirler.
Bu 2 ilin tarihine temas edelim.. Erzurum ve Erzincan Türklerin eline geçtiğinden bu yana Türkmen kimliğini korumuştur. Bu bölgede Türklerin haricinde Ermeniler yaşamıştır. Buradaki yazıya inanmayanlar Nutuk adlı eseri okuyabilirler.. Şimdi Ertanın ve sırası ile yanlış yazılarını çürütelim..
Ertandan alıntı:
... Erzurum civarındaki Kürtler, İstanbul"un İngiltere tarafından işgaline çok üzülmüş ve ilgili makamlara yolladıkları bir telgrafta "Hilafet ve Saltanat makamının uğradığı tecavüz ve ihanetin tazmini ve mevcudiyet ve istiklalimizin temini için son damla kanlarımıza kadar mukavemete ahdediyoruz" demişlerdi.
Cevap:
Erzurum civarındaki Kürtler ibaresi oldukça saçmadır. Şu an Erzuruma ağrı ilinden kürtler az buçuk gelmektedirler ve şu an Erzurumun doğusunda yaşamaktadırlar. Şu an kelimesi önem arz ediyor öncesi yok..
Ertandan alıntı:
Ancak bu küçük Kürt milliyetçisi kadro, Doğu Anadolu"daki Kürt liderler tarafından şiddetle kınandı. Erzincan"dan on ayrı Kürt aşiret lideri, Fransız Yüksek ...
Cevap:
Erzincan Türklere entegre olduğundan beri Türkmendir. Yukarda da belirtiğim gibi Ermeniler yaşamıştır. Erzincanda bu yıllarda Kürt yoktur. Hatta Erzincanda 3. ordu komutanlığının bulunması siyasi literatürde Rusyaya karşı geçer ama asli sebebi Erzincanın kürt olmasının doğu anadolunun komple kürtlere bırakıacağına mutabık gelmektedir. Bu yüzden Erzincan çok büyük bir stratejik öneme sahiptir. Erzincanın kürtleşmesi dolayısıyla Erzurum ve diğer illerinde kürtleşmesi manasına geldiği için kilit noktadır ve burada 3. ordu komutanlığı bulunmaktadır. Bu yüzden bu şehir çevre Türkmen illerden sürekli göç alır ve hala Türkmen yapısını korumaktadır. Araştırdığım kadarıyla Erzincanda sadece ufak bir kürt köy bulunmaktadır ve bunlar Elazığdan yakın bir zamanda göç etmiştir.
leadertay dan alıntı:
kemah dostluk turnuvası 28 senedir yapılır ve kemaın köyleri arasında türkte kürte alevi de vardır nedense problem hep kürtler çıkar.hatta bi maçtan önce istiklal marşı okuduk adamların kulubesinin hiçbiri ayağa kalkmadı sonra bizim başkanı arıyo neden istiklal marşı okundu diyor yok böle kardeşliik falan içinizdeki pkk lıları otokontrol sistemiyle yok etmedikçe boşuna yorulmayın.
Cevap:
Kemah az önce baktığım kadarıyla, Erzincanın güzel bir ilçesi ve Türklerin Anadoluda kurduğu ilk devletlerden Mengüceklilere başkentlik yapmıştır ve sürekli Erzincan ve Erzurum gibi milliyetçi bir partinin kalesi durumundadır. Kemah yine Türkmendir ve burada istiklal marşı okunmasıyla ve milliyetçi bir partinin kalesi durumundaki yer ayağa kalkmaması ve hatta tam tersini yapması oldukça ilginçtir... Milliyetçi bir şehir diyorum ve istijlal marşının okunup ayağa kalkılmaması, tam tersinin yapılması oldukça kalitesiz bir fıkradır.
Batıdan doğuya doğru.. Sivas Erzincan Erzurum... Bu şehirlerimiz Türkmen vasfını fazlasıyla hem tarihinde Türkler yerleştiğinden beri hem de şu an hala muhafaza etmektedir. Sunni Türklerin yanında bir de Alevi kesimle tüm provakosyonlara rağmen çok iyi bir şekilde yaşamaktadır.
Terör olaylarını ele alalım.. Bu bölgede Kürt olmadığını vurguladık. Bu bölge terörün en acı yüzünü Başbağlar katliamı gibi katliamlarla yaşamış bir bölgedir Tunceli sayesnde.. Bu bölgede PKK olaylarında yakalananlar hiçbir şekilde Kürt değildir. Bu bölgedeki terör olaylarından yakalananlar Tunceli nüfusuna kayıtlı kişilerdir. Tuncelinin etnik yapısı Alevi Zaza'dır.Tuncelililer bu bölgedeki bazı alevi kesimlerin de beynini yıkayarak terör faaliyetlerine ortak etmişlerdir. Asıl aleviliği yaşayanlar oldukça milliyetçi insanlardır çünkü aleviliğin Türklere özgü olduğu inancındadırlar. Bu nedenle bir zazanın da alevi olması imkansızdır. Ama Tunceli halkı "Camiye ne kadar karşıysam Cem evine de o kadar karşıyım" düşünceleriyle yaşamakta ve ne kadar Alevi inancını yaşadıklarını da göstermişlerdir.
Sonuç olarak Türkmen bir bölge, tarih boyunca Kürt yüzü görmemiş bir bölge, milliyetçi bir bölge bu şekilde saçma sapan yazılar yazılarak rencide edilemez. En azından doğu gerçeğini bilen birisi olarak ben buna izin vermem. Bu şekilde yazılarla batı Türkü doğusundan nefret ettirilmeye çalışılarak doğu kürtleştirilmeye çalışılıyor ve bu oldukça somut örneklerle ortada ve ben bunun tam bir ingiliz komplosu olduğu fikrindeyim. Bu tip yazılar doğu doğu deyipte Türkü doğudan kaçırır. Ama sakın ola bu tip şeylere kapılmayın. Erzincan Erzurum Sivas buralar, dünyanın en büyük Atatürk portesine, en büyük Türk bayrağına sahip Türk şehirleridir. Herkes bu yazıdan ders alsın ve güzel cevaplar yazsın çünkü bu vatan bizim! -
bir bilen de benm herhalde
Bir Erzurumlu olarak yazıyorum
Erzurumda ki kürt sayısı her şehirde ki kadardır.
geçmişinde de önemsenecek kadar kürt yoktur.
çok çok azdır...
sağ görüşlü partilerin kalesidir ;) -
1- benden alıntı demişsin ama o yazı belirttiğim gibi Mustafa Akyol a ait
2- Onların hepsinin kaynakları var senin bahsettiğin sadece Atatürk ün kitabı ayrıca kendi yorumun.Bunu daha çok bir proförden dinlemek isterdim :)
3- Erzincan da kürt olup olmadığını bilmiyorum ama Erzurumda bir çok kürt vardır ve soyu kürtlere dayanıyor,bunun yanında bayburt ve gümüşhanede de var, hatta konya da bile mevcuttur ayrıca ankara kürdü de vardır.(Kenan İmirzalıoğlu)
-
kürt nedir?
srülmüş türkmenlerin zamanla araplaşması sonucu oluşmuşlardır...
erzuurm da çok kürt yoktur...
bugune kadar pkknın eylem yapmaa cesaret edemedii(sokak eylemi)nadir kentlerdendir:.. -
Ertan, neyin peşindesin? Doğuyu kürtleştirip sınırları genişletmek mi? Kimsenin aklına sokamazsın bunları. Baburt ve Gümüşhane yine Türkmendir!
Ve buradaki insanlar doğu sınırları içerisindedirler! Burdaki insan "devlet bize para vermedi biz de dağa çıktık" "PKK devlettir, devlet terördür" demez ve demedi de! Devlet o zaman buradaki insana da para vermedi. Dağa çıktı mı peki bu insanlar! Hayır çıkmadı. Çünkü devletine milletine bayrağına bağlı Türklerdir! -
Ertana bakarsan herşeyi o biliyor millet cahil..İşine gelmeyen her yoruma sen cahilsin falan demiş..Abü herşeyi o biliyor..Ah bide gerçeklerden bahsetse PKKlı rolü yapmasa herşey ortaya çıkacak da onu yapmayıp kaşınan Kürt rolünde..Yakıştıramadım..
Birde Erzurumlulara Kürt demesin Dadaşları bilsin..Yanlışlıkla Dadaşın birine Kürt der sonra alnından vururlar benden söylemesi. -
kürt olupda Türklüğü kabul eden insanlar mevcut.Doğru birşey neyse ben örnekleri çok gördüm sanırım gözlerimde bozukluk var, kusura bakmayın
hayırlı geceler -
Ben de çok gördüm..
Devlet terördür diyenleri..
Pkk ya devlettir diyenleri..
Ertan insanlık yönüyle gerçekten iyi birisin, takdir ederim ama cahil değiliz biz. Sen batıda o biçim imkanların içindesin. Nasıl böylesine bir nankörlük edebilirsin? Allah peygamber diyen birinin böylesin ekmeğini yediği bir memlekete bu şekilde dil uzatması gerçekten rezil bir duurmdur. Sen bırak baştan aşağıya Türk şehirlerini Kürt yaptın ya! Bilmesek neyse yuttur hadi.. Kimsenin zihniyetini bozmana izin vermem ertan. Dinden Allahtan peygamberden bu denli bahseden birisin..
Allahtan korkuyorsan o yazını "ÇÖPE" taşı -
TÜRK: Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halk ve bu halktan olan kimse:
"Ne mutlu Türk'üm diyene!"- Atatürk.
Toplam Hit: 2899 Toplam Mesaj: 9