Şu Film Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Erkek

Ustalar size bişi danısmak istiyorum 
    İp man adlı bir film var
    Üstadlar bu filmi baştan sona kadar izledim sonra samanyolunda bir baktım ki ip man bruce leeyi eğitiyor falan ama filmin bu partını bulamadım bulan yada elinde var olan bir paylasırsa iyi olur ...

Profesyonel Öküz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

2. filmdemiydi 3. filmde miydi sonunda bruce lee çıkıyo işte ama ip man bende çok izledim 2-3 kere seriyi izlemişimdir ama bruce lee yi eğittiğine dair bir şey yok malesef yada ben hiç rastlamadım zaten 3. film direk gişe hasılat adına yapıldığı için 1ve2yle bağımsız gibi karakterlerden felanda anlamışındır :)

edit büdüt :eğittiğine dair bir şey yok derken film olarak yok 

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    T-Bag
    T-Bag's avatar
    Erkek

Bruce lee yi eğittiği bir kısım yok sadece son filminde galiba 3 te filmin sonundan küçük bir çocuk olarak karşımıza çıkıyor ve bitimindede sadece gerçekte olan bir kaç fotoğrafları gösteriyorlar.

Oyun yeni başlıyor...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

T-Bag bunu yazdı:
    -----------------------------

Bruce lee yi eğittiği bir kısım yok sadece son filminde galiba 3 te filmin sonundan küçük bir çocuk olarak karşımıza çıkıyor ve bitimindede sadece gerçekte olan bir kaç fotoğrafları gösteriyorlar.

Aynen öyle oluyor ama ilk filmin tadını vermiyor ayrıca ben şu tip filmlerden hoşlanıyorum sanada tavsiye ederim,

http://www.youtube.com/watch?v=jYIx_uJLWdk&feature=related

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

gerçekte bruce lee'nin hocası bildiğim kadarıyla ama ipman denilen adam gerçek ve çok yaşlı bruce lee ile ilgili beraber bi ka eski fotosunun yayınlaması lazım filmde. hatta yanlış hatırlamıyorsam filmde ip man bruce leenin hocasıdır diye birşey geçiyodu

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BLOODHOUND
    BLOODHOUND's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hımmm!...ilginç almanca konuşan çinliler :))

https://t.me/pump_upp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

filmde öyle bi sahne görmedim ama Ip Man, Bruce Lee'nin hocasıdır. Lee eğitimini tamamlayamadan amerikaya taşınır. bana sorarsanız biraz da bunun için jeet kun do stilini geliştirme gereği duydu. zaten jeet kun do'nun özellikle yakın dövüş teknikleri ve temel prensipleri wing tsun ile aynıdır. işin esasında jeet kun do diye bi stil de yoktur ama o ayrı bir mevzu.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

filmde öyle bi sahne görmedim ama Ip Man, Bruce Lee'nin hocasıdır. Lee eğitimini tamamlayamadan amerikaya taşınır. bana sorarsanız biraz da bunun için jeet kun do stilini geliştirme gereği duydu. zaten jeet kun do'nun özellikle yakın dövüş teknikleri ve temel prensipleri wing tsun ile aynıdır. işin esasında jeet kun do diye bi stil de yoktur ama o ayrı bir mevzu.

Prometheus hocamın dediği gibi Jeet Kune Do, Wing Tzun'a çok benzer tek farkı Jeet kune do da her stilden teknik bulabilirsiniz boks, muay thai, jiu jitsu, taekwondo. Belli bir stili yoktur çok sade bir yapısı vardır. Ama tüm stiller jeet kune do ya uyarlanabilir.

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

CAgAtAy bunu yazdı:

bu şekilde konu açıldığına göre ekleyeyim ben de. evet aynen bu şekilde tüm stiller JKDye uyarlanabilir çünkü bu bir stil değildir. bir felsefedir. özetle "o vurmadan sen vur" gibi bir mantığa dayanır. tabi çok daha geniş ama özetin özeti diyorum. 

Bruce Lee de bildiğim kadarıyla hiçbir zaman JKDyi bir stil olarak öğretmemiş, öğrencilerine dövüşmeyi öğretmiştir. bunu da başta wingtsun olmak üzere birçok stilden harmanlayarak yapmıştır. JKD belli tekniklerden çok belli prensiplere dayanan bir dövüş tarzı "felsefe"sidir. 

kuşkusuz ki Bruce Lee eğitimini tamamlayabilse ve Çinliler de onun yabancılara kungfu öğretmesine bu kadar sert çıkmasalardı şu an dünyada Bruce Lee'yi bilenlerin hepsi wingtsun adını da biliyor olacaktı. 

edit : "eğitimini tamamlayamadı" söylemim yanlış anlaşılsın istemem. zira Bruce Lee büyük bi adamdır. hem dövüşü çok iyidir hem de yaptığı işler çok büyüktür. ben de kişisel olarak büyük saygı duyarım. wing tsun yapan herkes de saygı duyar sanıyorum. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Erkek

YİPMAN sadece brucelee yi çin boksu ( Wing Chunkonusunda eğitmiştir.. bütün hayatı boyunca eğitmemiştir.. filmde bahsediliyor zaten

.. seyricilerin kafası karışmasın diye çocuk adını bruce lee diyor... bu onun gerçek ismi değil, çok sonradan ünlü onuca bu ismi almıştır

gerçek adı Lee hsiao lung

:) fazla bilgi göz çıkarmaz..

ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
Toplam Hit: 1145 Toplam Mesaj: 10