Su Kablumbağaları Kış Uykusuna Yatarmı?
-
evde bir su kablumbağası var.hiç hareket etmedi.öldü sandık.balkona koyduk.googleden baktım.kış uykusuna yattıklarını okudum.geri iceri aldık.tekrar hareket edip kafa ayaklarını geri çekmiş vs.şu an ölü gibi gene.canlımı ölümü anlayamadık.bu konuda bilgisi olan varmı yada evinde besleyen.

-
hacı ben de de var, eğer su soğuksa kış geldi zannedip uyuyor :P içine ılık su koy biraz ama haşlama hayvanı, su ılık olunca yaz geldi zannediyo ve kıpır kıpır :D
-
Kardeş hayvana eziyet etme yav :) altinda ki plastik kapta o beslenirmi hiç cam bir akvaryum edin su isiticisi vs gereçlerini al öyle besle
-
MADTAMER bunu yazdı
Kardeş hayvana eziyet etme yav :) altinda ki plastik kapta o beslenirmi hiç cam bir akvaryum edin su isiticisi vs gereçlerini al öyle besle
cam akvaryum var.bilgim yok pek cocuk almış getirmiş bunu.bizde alıştık.şimdi bunu uyandırmasak kac ay uyur.uyandırma işi biraz riskli galiba. -
hayvanı ters çevir kabuğunun üstünü sonra kendi etrafında dönder ayılır.
-
Hayvanın biolojik saatiyle oynamayın la, kışın uyuyorsa elleme öyle ortalama sıcaklık olan biyerde dursun
-
içindeki su belirli bir sıcaklığın üstünde olursa uyuyamaz. bizde de var. kışın genelde yemek yemiyor ama ev ortamı olduğundan arada uyanıyor mecbur.
-
karaya vurmuş bu hocam hayvana neler yaptın kimbilir :P
-
bendede var, kışın hiç yemiyor hareketsiz falan ama zorlayına hareket ediyor. seninki hiç oynamıyorsa ölmüş olabilir bence. az ısıt ortamı bakalım napıyor
-
http://www.maxicep.com/evcil-hayvanlar/su-kaplumbagasi-bakimi-pratik-bilgiler-255427.html
vb linkler.
Bende de 2 tane var ve biraz araştırmayla epey bilgi edinmiştim.