folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Su Kablumbağaları Kış Uykusuna Yatarmı?

Su Kablumbağaları Kış Uykusuna Yatarmı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

evde bir su kablumbağası var.hiç hareket etmedi.öldü sandık.balkona koyduk.googleden baktım.kış uykusuna yattıklarını okudum.geri iceri aldık.tekrar hareket edip kafa ayaklarını geri çekmiş vs.şu an ölü gibi gene.canlımı ölümü anlayamadık.bu konuda bilgisi olan varmı yada evinde besleyen.

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpermMan
    SpermMan's avatar
    Erkek

hacı ben de de var, eğer su soğuksa kış geldi zannedip uyuyor :P içine ılık su koy biraz ama haşlama hayvanı, su ılık olunca yaz geldi zannediyo ve kıpır kıpır :D

-
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MADTAMER
    MADTAMER's avatar
    Erkek

Kardeş hayvana eziyet etme yav :) altinda ki plastik kapta o beslenirmi hiç cam bir akvaryum edin su isiticisi vs gereçlerini al öyle besle 

Ey TÜRK!Üstte mavi gök çökmedikçe,altta yağız yer yarılmadıkça,senin ilini ve töreni kim bozabilir.Titre ve özüne dön.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek
    MADTAMER bunu yazdı

Kardeş hayvana eziyet etme yav :) altinda ki plastik kapta o beslenirmi hiç cam bir akvaryum edin su isiticisi vs gereçlerini al öyle besle 

cam akvaryum var.bilgim yok pek cocuk almış getirmiş bunu.bizde alıştık.şimdi bunu uyandırmasak kac ay uyur.uyandırma işi biraz riskli galiba.

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

hayvanı ters çevir kabuğunun üstünü sonra kendi etrafında dönder ayılır.

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hayvanın biolojik saatiyle oynamayın la, kışın uyuyorsa elleme öyle ortalama sıcaklık olan biyerde dursun

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

içindeki su belirli bir sıcaklığın üstünde olursa uyuyamaz. bizde de var. kışın genelde yemek yemiyor ama ev ortamı olduğundan arada uyanıyor mecbur.

der die das
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

karaya vurmuş bu hocam hayvana neler yaptın kimbilir :P 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

bendede var, kışın hiç yemiyor hareketsiz falan ama zorlayına hareket ediyor. seninki hiç oynamıyorsa ölmüş olabilir bence. az ısıt ortamı bakalım napıyor

memento mori.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

http://www.maxicep.com/evcil-hayvanlar/su-kaplumbagasi-bakimi-pratik-bilgiler-255427.html

vb linkler.

Bende de 2 tane var ve biraz araştırmayla epey bilgi edinmiştim.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
Toplam Hit: 1280 Toplam Mesaj: 10