Şu Kod Parçacığını Açıklar Mısnız?
-
Hoclar şu kodları satır satır bi açıklasanız dizileri anlamakta güçlük çektim biraz..
int[] dizi1 =new int[10];
bool[] dizi2 =new bool[10];
string[] dizi3 =new string[10];
for (int=0; i<10; ++i)
{
Console.Write("{0,5}" ,dizi1[i]);
Console.Write("{0,6}" ,dizi2[i]);
Console.WriteLine("{0,5}" ,dizi3[i]);
}
hocalar şimdi benim anlamadığım bu adam burda dizileri oluşturmuş köşeli parantezin içinde 10 yazmış sanırım demek istemişki 11 elemanlı dizi(0 dan başladığı için) ondan sonra consol writeline da içine 0,5 yazdırmış o ne ayak ben hiç anlamadım bi açıklasanız burda ne yapmışlar?
-
bişe değil canı sıkılmış
-
abi kodu çalıştırıp outputa baktın mı?{0,5} mevzusu formatlama ile ilgili olabilir. (0. parametrenin 5. indexli elemanına kadar yazdır filan gibi)
-
Nvidia bunu yazdı
Hoclar şu kodları satır satır bi açıklasanız dizileri anlamakta güçlük çektim biraz..
int[] dizi1 =new int[10];
bool[] dizi2 =new bool[10];
string[] dizi3 =new string[10];
for (int=0; i<10; ++i)
{
Console.Write("{0,5}" ,dizi1[i]);
Console.Write("{0,6}" ,dizi2[i]);
Console.WriteLine("{0,5}" ,dizi3[i]);
}
hocalar şimdi benim anlamadığım bu adam burda dizileri oluşturmuş köşeli parantezin içinde 10 yazmış sanırım demek istemişki 11 elemanlı dizi(0 dan başladığı için) ondan sonra consol writeline da içine 0,5 yazdırmış o ne ayak ben hiç anlamadım bi açıklasanız burda ne yapmışlar?
11 değil hocam 10 elemanlı dizi. İndexleri 0 dan başlıyor 9 a kadar gidiyor. Buradaki kod parçacığı tek başına bir halta yaramıyor kaldıki syntax hatasıda var. For döngüsünde int=0 olmaz. int i=0 olması lazım.
Bu haliyle saçma geldi bana eğer kodun devamı yoksa. -
Bu şekilde yaparsan vigüllü yazılınca alt indise tamamlandığını görürsün.
Emin olmamakla birlikte 0.1--0.9 a kadar 0. indise 1.1 den 1.9 da 1. indise denk geliyor.
+
For döngüsünde bir de i değişkeni olacak.
int[] dizi1 =new int[10]; bool[] dizi2 =new bool[10]; string[] dizi3 =new string[10]; dizi1[0] = 3; dizi2[0] = true; dizi3[0] = "hakan";
zeybekustasi tarafından 11/Ağu/14 22:27 tarihinde düzenlenmiştir
for (int i=0; i<10; ++i) { Console.Write("{0,4},{1,3},{2}", dizi1[i], dizi2[i],dizi3[0]); }