Su Tutucu Sünger Veya Benzeri Malzeme Önerisi
-
Arkadaşlar merhaba,
Suyu tutabilen bir malzemeye ihtiyacım var ama daha sonra tuttuğu suyu bıraksın yada buharlaşmasına izin vermesinide istiyorum.. Sünger hemen aklımıza gelen ilk madde bu konuda ama sizlerden fikir alışverişi yapmak istedim...Bu bitkilerin yanına bırakılan sulama için daha sonra yavaş yavaş bitkiye sıvı veren jölemsi bir madde hatırlıyorum ama benim istediğim malzeme tipi süngere daha yakın birşeyler arıyorum.. Fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
-
Taş yünü diğer adıyla kaya yünü .bunu ne için ariyosun akvaryum bitkisi icinmi
-
Çiçekçiler aranjman yapmak için kullandıkları yeşil renkli bir madde var adını tam hatırlamıyorum ama tam olarak işimi görecek olan şey o
Edit. Adı tam olarak Oasis sünger iş :W
sLeymN tarafından 09/Tem/15 03:15 tarihinde düzenlenmiştir -
genleştirilmiş(patlamış) perlit işini görebilir.
-
Silikajel, kristajel ya da oasis sungeri. Tam olarak ne yapacaksin belki daha mantikli nem tutucular dusunuruz?
Floral foam diye de arayabilirsin Turkiye'de Chrysal diye bir markaninkine denk geldim, yalniz icinde suda cozunup cicek besleyen bir sey var mi diye bakmak lazim isine engel olacaksa.
izzmarit tarafından 09/Tem/15 20:27 tarihinde düzenlenmiştir -
çocuk bezi
-
çocuk bezi yada kadın pedlerinde kullanılan bir kimyasal var suyu tutma özelliği var lab da birkaç test yapmıştık
ismi lazımsa ögrenebilirim