Sub Domainleri Farklı Dnslere Ve Hostlara Yönlendirmek?
-
evet :) cpanel
-
:D
-
alper şöle bişiler buldum kurcalayarak :D
cpanelden subdomaini aç
sonra whm ye gir edit dns zone de kendi domainini bul edit de altlarda subdomainini goruceksin
yanındaki ip ye ns1 e gircegin ip yi yaz büyük olasılıkla olucaktır ama daha denemedim
-
The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------alper şöle bişiler buldum kurcalayarak :D
cpanelden subdomaini aç
sonra whm ye gir edit dns zone de kendi domainini bul edit de altlarda subdomainini goruceksin
yanındaki ip ye ns1 e gircegin ip yi yaz büyük olasılıkla olucaktır ama daha denemedim
-----------------------------whm panelim yoksa?
-
domain şirketin bunu yapabiliyor cpanel gerektirmeden.. tabi domaini aldığın yer önemli
-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------
domain şirketin bunu yapabiliyor cpanel gerektirmeden.. tabi domaini aldığın yer önemli
-----------------------------domain? eminmisin
-
http://forum.iyinet.com/web-hosting-kurulum-ve-ayarlar/59274-cpanelde-subdomain-yonlendirme-hakkinda.html
-
alper denedim benim solediğim oluo
3 sub domain 3 darklı hostta su anda :)
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------domain? eminmisin
-----------------------------evet ihs.com.tr den aldım ben domaini panelinde herşey ayarlanıyor yönleneceği yeri yazıyorsun mesela download.sitem.com u farklı bi hosta sitem.com u farklı bi hostta çalıştırıyorum hiç bi sorun yok olay bu cpanelle de olur sanırım ama uğraştırır biraz
-
Tamam domain panelinden subdomain için ip giriyorsunda Dns olayına gerek kalmıyor mu bu durumda sonuçta farklı bir hosta aktarıyorsun ve domain panelinde dns için ns1.hosting.com ns2.hosting.com yazman domaini yönlendiriyo fakat subdomain için ns1.farklihosting.com ns2.farklihosting.com yok sadece ip girebiliyorsun bu yeterli mi? muhtemelen yeterlidir de fakat başka bir hosting işin içine giriyor bu hız kaybı yaratmazmı sonuçta domain ana dns i başka hostingde..
kısaca subdominide normal bir domain gibi farklı dnsye yönlendirmek mümkün mü?