Subdomain

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar.

Çoğu arkadaş bilir (www.ahmetfaydali.com) bana aittir; ama size sorumu daha açık şekilde ifade etmem siteyi paylaşıyorum, reklam yaptığımı düşünmeyin.

Siteme ait bu domainin başındaki www. ibaresini atıyorum ahmet.ahmetfaydali.com ya da m.ahmetfaydali.com gibi şekillere sokmaya anladığım kadaryıla subdomain deniliyor.

Size soru sormak istediğim konu da bu. Cpanel bir panelim var. Sevgili dostum Can Kırca'nın hostunda barınıyor web sitem.

Ben bu subdomaini nasıl açacağım?

Yani www.ahmetfaydali.com 'un yanında birde m.ahmetfaydali.com sayfasını nasıl açacağım? m.ahmetfaydali.com açmak için nasıl işlemler yapmam gerekiyor? Ve m.ahmetfaydali.com 'un da farklı bir ftp girişi ve şifresi mi olacak?

Wordpress www.ahmetfaydali.com 'da barınırken, atıyorum m.ahmetfaydali.com 'a başka bir portal kurabilir miyim? Bu bağlantı www.ahmetfaydali.com 'dan bağımsız mıdır?

subdomain hakkında bütün tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz?

Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Cpanelden yapabilirsin.Subdomain yapacağın klasörü belirtiyorsun zaten istersen kendi sayfandan bağımsız bir yer yapabilirsin atıyorum senin ana siten htdocs klasöründeyse htdocs'ın altına  mahmetfaydali diye bir klasör açtığında mahmetfaydali klasörünü m.ahmetfaydali.com subdomaininin root'u yapabilirsin.

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

subdomain e farklı bir portal kurabilirsin. Detaylı olarak nasıl açacağını anlatamam ama subdomain menüsü falan vardır mutlaka. ordan açacaksın. Tamamen farklı bi site olarak kullanabiliyosun bildiğim kadarıyla.

Naber la?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Teşekkür ederim arkadaşlar :)

Yapacağım. Yapabilirsem burada anlatırım, yapamazsam tekrar sorarım :)

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
Toplam Hit: 750 Toplam Mesaj: 4